h i r d e t é s

A magyar rendőrség szerint ez az előzés teljesen rendben van, forrong a net

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A magyar rendőrség szerint ez az előzés teljesen rendben van, forrong a net

2019. augusztus 02. - 07:58

 

A rendőrség elutasította egy autós feljelentését, aki úgy érzi, veszélyesen előzték meg. - írja az origo.hu.

Illusztráció: pixino.com

A Vezess olvasója egyszerű kérdéssel küldte el fedélzeti kamerás felvételét a portálnak:

Szerintetek ez egy szabályos előzés volt?

A videón látható kisbusz, miután sokáig fél méteres követési távolságot tartva jött mögöttem, úgy előzött meg, hogy a tükreink majdnem összeakadtak, ezért le kellett hajtanom a padkára (jól látszik a videón a lehúzódás és a döccenés is, amikor elfogy az aszfalt), hogy elkerüljem az ütközést.

A szembejövőnek lassítania kellett, és félre kellett húzódnia, hogy vissza tudjon menni a sávjába. Az előző mindezt ráadásul a legnagyobb megengedett sebességet túllépve tette. Szakmai kíváncsiságból megosztottam a videót a helyi rendőrséggel, akik szerint 'egy teljesen szabályos előzés' látható a videón. Szerintem pedig

a KRESZ négy pontját sértette meg legalább.

A rendőrség sokáig tologatta az ügyet (a videó még 2018-as), végül az alábbi választ kapta a felvétel készítője.

2018. évi beadványában 'közúti veszélyeztetés' bűntette miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. A videófelvétel megtekintése, valamint az összes rendelkezésre álló bizonyíték adatai alapján hatóságom a feljelentés elutasítása mellett döntött, tekintettel arra, hogy az Ön által becsatolt videófelvétel adatai alapján a Mercedes típusú gépkocsi előzési manővere nem meríti ki a Büntető Törvénykönyv 234. §. -ba foglaltak történeti tényállását. Bűncselekmény és szabálysértés megalapozott gyanúja a becsatolt videófelvétel alapján nem állapítható meg.

Az előzést ITT nézheti meg.

origo.hu


 

h i r d e t é s