h i r d e t é s

A MÁV olykor utasélményről és szolgáltatás-színvonal növekedésről beszél, de azért...

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A MÁV olykor utasélményről és szolgáltatás-színvonal növekedésről beszél, de azért...

2016. március 16. - 08:32
0 komment

 

A Fadaposinfo blog írásában lesz két kép, amihez szükség lesz erős gyomorra - előre szólunk.

Jó pár ezren mulattunk jót, amikor a MÁV vezetői utasélményről, meg szolgáltatás-színvonal növekedésről ömlengtek, meg ilyeneket mondtak, hogy "a versenyben nem könnyű helytállni, de a Magyarországon megvalósult fejlesztésekkel a MÁV-Start jelentős lépéseket tett az utazók megnyerésére". Milyen versenyben? De mindegy, hiszen "az elegáns körülmények kialakítása jól halad". Ahogy az látható friss klotyófotóinkból is.

Elővettük, miket láttunk az elmúlt hónapokban, amikor épp nem repültünk, hanem szép hazánk tájait vonattal fedeztük fel. Fontos, hogy a MÁV-ról van szó, mert a GYSEV-nél nincs ilyen kockázat, vállalható, sőt, sokszor kifejezetten színvonalas.

A MÁV-állomások állapotát már kimaxolta az Index, mi csak akkor kattintottunk, ha a mellékhelységben ért minket meglepetés. Sokáig azt hittük, hogy ennél redvásabbat ma már nem találni:

Forrás: fapadosinfo.blog.hu

De aztán sikerült a MÁV Tarnazsadányába is beleszaladnunk, kellett nekünk Mőcsénybe is vonattal menni. Jó öreg BZ pótkocsi, felújítatlan, váll alattig érő baromi kényelmetlen üléssel, kétállású fűtéskapcsolóval, csakúgy, mint a 70-es években. Vagy nem megy, s akkor 0 fok van bent is, vagy igen, akkor 40 fok és az a jellegzetes olajszag az utastérben, ami aztán 10 mosással se távozik a ruhából. Ez pedig székletfogóbb bármi drága tablettánál:

Forrás: fapadosinfo.blog.hu

Nem kamu, ez a slozi szolgálatban van 2016 márciusában. A kép minőségéért elnézést, eredetileg nem publikálásra szántuk és nem cécóztunk sokat a beállítással, mert járt hozzá ingyen velős illatfelhő is.

Ez a poszt valszeg nem született volna meg, ha a mávos górék nem arcoskodnak a minőségboommal. A szinte állandó késéseket megszoktuk, de tudjuk, tapasztaljuk, hogy van sok szép, kulturált, új motorvonat is. Mégis, valahol irritáló, hogy ugyanazért a pénzért kifoghat az ember egy ilyen trágyadombot és egy fullos modern vagont is. Nyilván nem lehet ezt a menetrendben megjelölni és nyilván dolgoznak az illetékesek a fejlesztéseken. De amíg bármelyik vicinálison ilyen hányadék szolgáltatást megengednek - ja bocs, tavaly nyáron a Balaton déli partján is láttunk csak egy fokkal jobbat az egyik pótdíjas sebesvonaton -, addig jobb, ha a színvonal szót inkább csak vágyként emlegetik és nem csűrik fel az agyát azoknak fanatikusoknak, illetve kényszerutasoknak, akik használják a szolgáltatásukat. Mert mások nemigen vannak a vonatokon.

 

fapadosinfo.blog.hu


 

h i r d e t é s