h i r d e t é s

A mesterséges intelligencia megjósolta, melyik csapat nyeri a vb-t

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A mesterséges intelligencia megjósolta, melyik csapat nyeri a vb-t

2018. június 17. - 12:27

 

Egy mesterséges intelligencia több ezer szimulációt futtatott le, hogy megjósolja a világbajnokot

Forrás: CNET

Jelen pillanatban a bukmékereknél a brazilok tűnnek favoritnak. Egy három egyetem (a Dortmundi Műszaki Egyetem, a Genti Egyetem, valamint a Müncheni Műszaki Egyetem) által fejlesztett mesterséges intelligencia azonban egészen máshogy vélekedik erről a kérdésről. A kutatók százezer szimulációt futtattak le a géppel, az eredmények alapján azonban Brazília egészen biztosan nem emelheti a magasba a Világkupát. - írja az Origo

Német vagy spanyol győztest jósolt az AI

Az eredmények egyelőre nem jelentek meg nagy presztízsű tudományos szaklapban, az interneten érhetőek el az arXiv weboldalán.

A gép több tízezer lehetséges forgatókönyvet vett számításba. Először is mérlegelte azokat a tényezőket, amik fontosak, és kiszelektálta azokat, amik nem. Például fontos szempont volt, hogy az adott csapat hány nemzetközileg is elismert játékossal rendelkezik, nem számított ugyanakkor az a faktor, hogy milyen nemzetiségű az adott válogatott edzője.

Az eredmények alapján, ha Németország eljut a negyeddöntőkig, ők lesznek a győztesek, ellenkező esetben Spanyolország diadalmaskodhat. 

Az AI szerint Iránnak, Szaúd-Arábiának és Japánnak egyáltalán nincs esélye a győzelemre.

Forrás: IFL Science


 

h i r d e t é s