h i r d e t é s

A migránsok halála miatti fájdalmának adott hangot Ferenc pápa

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A migránsok halála miatti fájdalmának adott hangot Ferenc pápa

2021. november 29. - 08:08

Fájdalmának és gyászának adott hangot a La Manche-csatornán és a Földközi-tengeren átkelő, a lengyel-fehérorosz határon várakozó migránsok halála és szenvedése miatt Ferenc pápa vasárnapi úrangyala imájában.

Ferenc pápa - Forrás: TASR/AP

Arra kérte a Szent Péter téren egybegyűlt hívőket, hogy imádkozzanak a migránsokért és szenvedéseik miatt.

"Gondoljuk csak el, hány migráns van kitéve ezeknek a súlyos veszélyeknek ezekben a napokban. Hányan vesztették életüket határainkon" - mondta a katolikus egyházfő.

"A helyzetükről érkező hírek hallatán fájdalmat érzek.  A La Manche csatornán életüket vesztettek miatt, a fehérorosz határnál lévők miatt, akik között sok a gyermek. Azok miatt, akik belefulladtak a Földközi-tengerbe. Mekkora bánat rájuk gondolni. Sok migráns számára sírrá változott a tenger, amelyen egy jobb élet reményében akartak átkelni" - hangoztatta.

Felszólította a nemzetközi szervezeteket, hogy álljanak ki a migránsok jogaiért és megköszönte a katolikus intézményeknek, köztük a Caritasnak a legelesettebbek iránti elkötelezettségüket.

Szerdán legalább 27 ember, köztük hét nő és három gyermek a tengerbe fulladt, miközben gumicsónakokkal próbáltak átkelni a Doveri-szoroson Franciaországból Angliába. Mintegy kétszáz migránst vettek fel szombat este az olasz parti őrség hajói Calabria partjainál a Jón-tengeren. Az ENSZ becslései szerint idén mintegy 1600 ember halt meg vagy tűnt el a Földközi-tengeren illegális átkelés során. (MTI) / ujszo.com


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s