h i r d e t é s

A minőséget díjazták a Parlamentben, a TV2 megkapta a Magyar Termék Nagydíj Sajtókövete Nívódíjat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A minőséget díjazták a Parlamentben, a TV2 megkapta a Magyar Termék Nagydíj Sajtókövete Nívódíjat

2017. szeptember 05. - 17:33

 

Bizony, nem veszett kárba az adófizetők sokmilliárd forintja, amikor - ugyan tudtukon kívül -, de támogatták Magyarország egyik kereskedelmit televíziójának teljes átalakítását. - írja a 444.hu.

Kökény-Szalai Vivien, a TV2 Médiacsoport hírigazgatója (b) átveszi a Magyar Termék Nagydíj pályázat Sajtókövete Nívódíját Jakab Istvántól, az Országgyûlés alelnökétõl a Parlament Felsõházi termében 2017. szeptember 5-énFotó: Soós Lajos/MTI/MTVAForrás: 444.hu

A Magyar Termék Nagydíj kiírói tanácsa idén a csatorna hírműsorait létrehozó gárdának ítélte oda a Sajtókövete Nívódíjat.

A 444-hez sajnos nem jutott el a TV2-nek a díjjal büszkélkedő közleménye, de a Hvg-hez igen, eszerint "az elismerést olyan nyomtatott, vagy elektronikus médiumoknak ítélik oda, amelyek megítélésük szerint a kiírás évében sokat tettek a kiemelkedő magyar minőség kommunikációjáért".

Az új magyar minőségi kommunikációról a 444 is rengeteget cikkezett, ha csak egy cikket olvasna el a témáról, legyen ez az elég alapos háttercikkünk.

De nemcsak a kormányzati propandagépezetet kritikátalnul kiszolgáló, tulajdonképpen közpénzből működő kereskedelmi tévé, hanem a közszolgálati média egyéb, hasonló szerepet betöltő zászlóshajói is megkapták, amit megérdemeltek:

Toldy Eszter, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatóság Gazdasági szerkesztõségének vezetõ szerkesztõje a Hűség Díját vehette át.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA Forrás: 444.hu

Gyukity István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) M1 csatorna igazgatóhelyettese szintén Sajtókövet Nívódíjat kapott.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA Forrás: 444.hu

Az, hogy mely cég lehet ma Magyarországon a Magyar Termék Nagydíj tulajdonosa, a szervezet honlapja szerint szigorú elbírálás alá esik:

A Magyar Termék Nagydíj pályázati rendszer objektív követelményrendszeren alapszik, tisztaságát és sérthetetlenségét a pártatlan, független szakértői testület bírálata és a védjegyhasználatot elnyertek rendszeres utóellenőrzése garantálja.

A Kiírók Tanácsa egyetértett abban, hogy a jubileum évében, 2017-ben ismét megvalósult a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer célja; ismét elismerésben részesültek a kiemelkedő minőségű áruk, szolgáltatások és alkotóik.

A kiiírók magáncégek, de a Magyar Termék Nagydíjat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt támogatásával ítélik oda, szakmai támogatóként pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Közbeszerzési Hatóság is megjelenik,

írja a Hvg.

A szervezet honlapja azt írja:

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat elsõ meghirdetése, azaz 1998. óta 284 nagydíjat ítéltek meg,

közel 3.000 nemzetközi színvonalú termék, szolgáltatás népszerûsíti Magyarország legfontosabb kincsét, a szürke-állomány teljesítményét.

444.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s