h i r d e t é s

A napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, de csak néhol lehet zápor, zivatar

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, de csak néhol lehet zápor, zivatar

2022. szeptember 07. - 05:55

Szerdán a napsütés mellett csak kevés helyen lehet csapadék, de a hét második felében változékonyabbra fordul az időjárásunk.

Kora délelőttig a Tiszántúlon még nagy területen lesznek erősen felhős tájak, ott néhol eső, zápor is előfordul. Később mindenütt csökken a felhőzet, és a sok napsütés mellett kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, és helyenként lehet zápor, a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben esetleg zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet délután 24 és 30, késő este 17, 22 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia

Szerdán még nem érkezik front, a legtöbb helyen nyáriasan meleg időre van kilátás sok napsütéssel, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.
Reggel a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, napközben pedig a gyors melegedés hatására az arra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, szédülés, fejfájás jelentkezhet.
Csak egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki, ezek területén viszont romolhat az asztmások állapota, így nekik ebben az időszakban célszerű zárt térben tartózkodni.
11 és 15 óra között a napos tájakon elérheti az erős fokozatot az UV-sugárzás, ezért ott a szabadban tartózkodóknak ajánlott gondoskodni bőrük megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky