h i r d e t é s

A NER kedvenc magángépe a koronavírus-járvány alatt is repült Nizzába és a Maldív-szigetekre

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A NER kedvenc magángépe a koronavírus-járvány alatt is repült Nizzába és a Maldív-szigetekre

2021. január 24. - 18:21

 

Hadházy Ákos derítte ki

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

2020 nyarán és őszén kilenc alkalommal repült Nizzába az az OE-LEM lajstromjelű Bombardier Global 6000 típusú luxus-magánrepülőgép, amelyet Orbán-kormányhoz közeli vállalkozók használnak szívesen – derül ki Hadházy Ákos vasárnapi Facebook-posztjából. A független parlamenti képviselő repülési útvonalakról készült képernyőfelvételeket közöl, emlékeztetve, hogy aki az adóparadicsomnak számító Monacóba akar utazni, Nizzában kell leszállnia, hiszen a nagyhercegség területén csak helikopterkikötő van. Négy felvételen Maldív-szigetekre tartó repülési útvonalat lehet látni.

A luxus-magánrepülőgép az utak egy részére 2020 szeptemberében, vagyis az Orbán-kormány által a hónap elején életbe léptetett határzár után indult el.  Egy maldív-szigeteki útra 2020. december 26-án kerítettek sort. (Index)

Az nem világos, hogy a luxus-magánrepülőgépen melyik időpontban éppen ki ült, de azt tudni, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és maga Orbán Viktor is használta már, a miniszterelnök akkor, amikor 2018. július 25-én elutazott Bulgáriába a helyszínen megnézni a szülővárosa, Székesfehérvár csapatának, a MOL Vidinek a Ludogorec elleni BL-selejtezőjét.


 

Kommentek

h i r d e t é s