h i r d e t é s

"A polgármester úrnak nem tetszett a színdarab, úgyhogy nem adhatták elő"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"A polgármester úrnak nem tetszett a színdarab, úgyhogy nem adhatták elő"

2019. augusztus 24. - 12:15

 

Nem tetszett szombathely fideszes polgármesterének Jordán Tamás, szombathelyi színházi igazgató előadása, ezért nem adhatták el a városi karnevál megnyitóján, írja a szombathelyi hírekkel foglalkozó ugytudjuk.hu.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester (k) és Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő (j) a Savaria Történelmi Karnevál jelmezes felvonulásán Szombathelyen 2018. augusztus 24-én - Fotó: Varga György / MTI

Már az egyik beharangozó sajtótájékoztatón arról számoltak be a Savaria Karnevál szervezői, hogy lesz egy ajándékuk a XX. historikus játékok résztvevőinek. Mint később kiderült, ez egy színházi darab lett volna, amit a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei és annak igazgatója Jordán Tamás talált ki és adta volna ajándékba a karneválozóknak. Úgy értesültünk, hogy a negyedórás darabban a Savariát alapító Claudius császár a modern kori Szombathelyre álmodja magát, a színház így mutatta volna be, hogy mit szólna a néhai császár 2000 év távlatából ahhoz, hogy milyen is lett a város.

A lap információi szerint azonban a város fideszes polgármestere, Puskás Tivadar nemtetszését fejezte ki a darabbal kapcsolatban, így az nem mehetett le csütörtökön a Karnevál megnyitóján.

Jordánék az elmaradt előadást vasárnap 11 órakor a Megyeháza udvarán, ingyenes belépés mellett mutatják be. 


 

h i r d e t é s