h i r d e t é s

A pomázi Fidesz kivette a helyi értéktárból a hosszú szárú cseresznyét, mert az átpolitizálódott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A pomázi Fidesz kivette a helyi értéktárból a hosszú szárú cseresznyét, mert az átpolitizálódott

2017. szeptember 13. - 13:18

 

A NER nagy találmánya, a Hungarikum előszobájának számító megyei értéktár tornácának számító települési értéktár egyik nagy tragédiájáról osztott meg az Index egy fantasztikus történetet. - írja a 444.hu.

Pomázi hosszúszárú. Forrás: profit7.hu

Eszerint a pomázi képviselő-testület LMP-s tagja, Hardi Péter, miután az önkormányzati lapban nem reagálhatott egy őt ért kritikára, alapított egy helyi lapot Pomázi Cseresznye néven: a weboldal mellett kinyomtattak egy számot 6000 példányban, amit minden háztartásba elvittek, hogy a városban történt visszásságokról is értesüljenek a lakók.

(Ironikus, hogy éppen Hardi volt az, aki 2015-ben javasolta, hogy Pomázon állítsák fel a helyi értéktárat, amibe ráadásul először csak az állítólag nem túl ízletes hosszú szárú cseresznyét javasolták felvenni.)

Hardi lapján annyira kiborult a helyi Fidesz, hogy a múlt heti képviselő-testületi ülésen Nagy Attila, fideszes képviselő szót kért:

Szeretnék egy javaslatot tenni a testületnek: vonjuk vissza ebből az értéktárból ezt a pomázi cseresznye kifejezést!

Tudniillik ez a pomázi cseresznye fel lett használva egy igen-igen rossz ízű politikai kiadványba, amit itt össze-vissza szórtak hatezer példányban.

(...) sokmindenben a valóságnak sem felel meg, ami ott le van írva, de főleg annak ne feleljen meg,

hogy egy politikai tömörülés,

vagy hát a tömörülés lehet,

hogy egy kicsit erős kifejezés; egy pár ember, kisebbség ezt felhasználja, ezt a pomázi cseresznyét a saját megjelenítésükre.

Erről persze valószínűleg 10-ből 9 ember azt gondolná, hogy vicc, de a végén a javaslatot 6 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett tényleg megszavazták, miután a polgármester ezzel a szöveggel indított szavazást:

Javaslat a cseresznye kivevésére, hiszen ez mostanra átpolitizálódott, és természetesen, ha ebből a politika kivonul, akkor minden további nélkül vissza fogjuk újra emelni.

444.hu


 

h i r d e t é s