h i r d e t é s

A Quaestor károsultak nyílt levelet írtak Kecskemét polgármesterének

Olvasási idő
6perc
Eddig olvastam

A Quaestor károsultak nyílt levelet írtak Kecskemét polgármesterének

2016. május 17. - 10:26
0 komment

 

A Quaestor-károsultak 2016. május 12-én Kecskeméten demonstráltak. A károsultak nyílt levele az alábbiakban olvasható:

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere - Forrás: keol.hu

Polgármester Asszony!

Ön a 2016. máj. 12-i demonstrációnk után sajtóközleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy Önnek az MNB-vel és a Quaestor károsultakkal kapcsolatban nincs illetékessége, és az MSZP megvezetett bennünket. Mivel a jelek szerint nem sikerült megértenie, hogy miért pont a Kecskeméti Önkormányzat előtt rendeztünk demonstrációt, ezért elmagyarázzuk Önnek. Önnek, aki még azzal sem tisztelt meg bennünket, hogy kijelöljön egy beosztott tisztségviselőt, aki átvenné a levelünket. Ötven körüli demonstrációt rendeztünk eddig, és ilyen mélyre még sehol sem süllyedt a megmozdulás címzettje, ugyanis az Ön kivételével megbízottján keresztül még mindenki készségesen átvette a levelünket!

Nagy meglepetésként persze a hozzáállása nem érintett bennünket, hiszen Ön korábban kijelentette, hogy nem látja aggályosnak azt, hogy a férje 3 milliós kft-je, a SZEMPONT CONSULTING Kft. 400 milliós állami hitelt kapott az unokatestvére által vezetett Növekedési Hitelbanktól, amely az ugyancsak unokatestvére által vezetett MNB-től kapott pénzt közvetítette tovább a férjének. Az mindenkinek a saját belső erkölcsiségéből adódik, hogy mit tekint aggályosnak!

Ezzel Ön világosan a politikai korrupció, az urambátyám viszonyok mellé állt, ahol a szokásos felállás szerint a házastársak egyike, jelen esetben Ön viszi a hivatalt, míg a másik fél, a férje számolja a befolyt pénzt a kasszánál. A férje által vezetett kft. legutóbbi nyilvános beszámolója szerint 2014-ben 8 millió Ft árbevétellel rendelkezett, amiből 1.5 millió Ft mérleg szerinti eredményt ért el. Ha csupán a jegybanki alapkamattal számolunk, ami jelenleg 1%, akkor is évi 4 millió Ft kamatot kell majd a férjének fizetnie, ami a profitjának 2.5-szerese, amihez hozzájön még a tíz éves futamidő mellett egy 40 milliós éves tőketörlesztés, amivel a visszafizetendő összeg rögtön az éves profit 29-szerese. Ugyancsak szép fejlődési lehetőséget kellett a férje unokatestvéreinek a férje vállalkozásában látni! Biztosítékként pedig ott állnak cég mérlegében a forrás oldalon szereplő tételek, ahol a cég jegyzett tőkéje mindössze 3 millió Ft. Vagyis az MNB-től származó hitelt 1%-ban sem fedezi a cég tőkéje.

Kecskemét újra hírös város lett. Arról hírös, hogy kiemelt szerepet játszik a közpénz MNB alapítványokon keresztüli eltüntetésében. Az MNB Matolcsy jegybankelnökségének kezdete óta pénzlenyúló alapítványok létrehozásával volt elfoglalva, nem a valódi feladatait látta el. Sorozatos bűnös mulasztásainak ékes bizonyítéka a Quaestor felügyeletének elmulasztása. Nem megkerülhető az MNB – mint felelős ellenőrző hatóság - felelőssége, anyagi helytállása a Quaestor-ügyben. Ehelyett azonban csupán a közpénzek rokoni zsebekbe juttatásakor vitézkedik.

Vajon melyik bank adna ma 1%-nál alacsonyabb fedezet mellett hitelt úgy, hogy a várható törlesztő részlet a cég profitjának 29-szerese? Ez sokkal inkább tűnik számunkra közpénz lenyúlásának, mint banki finanszírozásnak. Egy három milliós kft-t bármikor be lehet dönteni, és 400 millió lenyúlásához ez
anyagilag is megéri!

Azt látjuk tehát, hogy Ön a családi kapcsolatait felhasználva lop? Nem is keveset, méghozzá az MNB pénzéből? Itt kapcsolódik a története a Quaestor-ügyhöz. A Quaestor féle fiktív kötvénykibocsátás a pénzügyi felügyelet szeme előtt történt, ami miatt a felügyelet szerepe megkerülhetetlen. A felügyeletet az MNB-be olvasztották, vagyis kártérítést az MNB-től várunk a pénzügyi felügyelet mulasztásai miatt. Akik az MNB pénzeit fosztogatják, azok a mi kártérítésünkre szolgáló pénzt lopják szét. Jellemző a cinizmusára, hogy sajtóközleményében azt emeli ki, hogy az összegyűlt közel kétszáz demonstráló közül kettőnek más színű párttagkönyve volt, mint az Öné. Látjuk, hogy a jelenlegi szabadrablást a Polt-féle ügyészség elnézi a FIDESZ- maffia tagjainak, vagyis a fosztogatáshoz való belépőt a narancsszínű párttagkönyv, vagy legalábbis a FIDESZ-KDNP holdudvarába tartozás jelenti. Ön is ezt nézte meg legelőször, amikor kérni mentünk Önhöz. Narancsszínű párttagkönyv híján még a levelünket sem kívánta - képviselője útján sem - átvenni. Nem volt minden párttársa ilyen cinikus. Veszprémben pl. még szólt is az Önnel megegyező párthoz tartalmazó polgármester a demonstrálókhoz. Támogatásáról és együttérzéséről biztosította a veszprémi Quaestor-károsultakat.

Ön mit tett a városában élő Quaestor-károsultakért? Pl. azért a mozgássérült kecskeméti károsulttársunkért, aki arról beszélt a demonstrációnkon, hogy neki a megélhetéséhez illetve a gyógykezeléséhez lett volna szüksége a Quaestornál ellopott pénzére. Vagy azért az idős kecskeméti hölgyért, aki szintén beszélt az irodája ablaka alatt, méghozzá arról, hogy egy teljes élet megtakarítását lopták el tőle a Quaestornál. Ők az Ön választói! Ne mondja azt, hogy nem tud mit tenni a Quaestorkárosultakért!

Ön családi kapcsolatban áll az MNB vezetőjével, és ezt nem is habozik kihasználni, ha a saját anyagi gyarapodásáról van szó! Felhasználhatná ezt a kapcsolatot az érdekünkben is! Ön azért fél tőlünk, mert érzi, hogy lopáson értük? A saját közvetlen hozzátartozóján keresztül éppen 400 millió Ft. MNB pénzt nyúl le? Míg részben a családi köréhez tartozó MNB alapítványok 12 milliárd Ft közpénzt tüntetnek el oktatásnak álcázva a városában?

Kérjük, ne hivatkozzon arra se, hogy ez a felsőoktatás fejlesztéséről szól. Az Alaptörvény X. cikke szerint:

"(1) Magyarország biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát, továbbá - a lehető legmagasabb szintű tudás megszerzése érdekében - a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát.
(2) Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak.
(3)29 Magyarország védi a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia tudományos és művészeti szabadságát. A felsőoktatási intézmények a kutatás és a tanítás tartalmát, módszereit illetően önállóak, szervezeti rendjüket törvény szabályozza. Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodási rendjét törvény keretei között a Kormány határozza meg, gazdálkodásukat a Kormány felügyeli."

A kecskeméti duális képzés a matolcsyzmus terjesztéséről szól, amivel sérti a tudományos kutatás Alaptörvényben biztosított szabadságát, mert egyetlen nézetet emel ki támogatásra érdemlőként. Ez ellen már a fenti Alaptörvény cikkben említett Magyar Tudományos Akadémia is felemelte a hangját. Az, ami a városában történik, az alaptörvény-ellenes, és közpénzek lenyúlásáról szól. Olyan közpénzekéről, amik az alapítványba helyezésükkor az Alkotmánybíróság nézete szerint sem vesztették el közpénz jellegüket. Külön felhívnánk a figyelmét az Alaptörvény idézett cikkének utolsó félmondatára: "Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodási rendjét törvény keretei között a Kormány határozza meg, gazdálkodásukat a Kormány felügyeli." A Kecskeméti Főiskola állami felsőoktatási intézmény, tehát a finanszírozása a kormány, nem pedig az MNB felelőssége.

Legvégül van két záró kérdésünk Önhöz, melyekre nyilvános választ várunk azon túl is, hogy mit tett Ön a városában élő Quaestor-károsultakért, a szavazóiért.

  1. Igazak-e azon híresztelések, miszerint Ön Matolcsy György keresztlánya? Nem politikai értelemben, amikor Matolcsy György az Ön javára mondott le a parlamenti mandátumáról MNB elnökké választásakor, és nem is mint az MNB pénzeket eltüntető szervezet haszonélvezőjét kérdezzük Önt. Családi értelemben is keresztapja Önnek Matolcsi György, vagy csak a politikai maffiában betöltött szerepe köti Önt a politikai keresztapjához?
  2. Igaz-e, hogy az Ön férje a Kecskeméti Főiskolával szemben lévő telekre (ami az MNB egyik alapítványának tulajdona) apartmanokat épít, melyet főiskolásoknak szándékoznak bérbe adni? Ez rögtön megmagyarázná, hogy miért olyan támogató az üggyel kapcsolatban! Nem azzal van ugyanis problémánk, hogy pénzhez jut a felsőoktatás, így akár a Kecskeméti Főiskola. A probléma ott van, hogy az MNB-s finanszírozás nem kezeli semlegesként a különböző tudományos nézeteket, az a matolcsyzmus terjesztéséről szól, legfőképpen azonban közpénzek lenyúlásáról, amely közpénzekből többek között a pénzügyi felügyelet múltbéli hanyagságaiért kéne helytállnia az MNB-nek, nem pedig úgy befektetni, hogy abból a Matolcsy-klán, így személy szerint az Ön családja húzzon konkrét anyagi hasznot!

Kecskemét, 2016. máj. 16.
Quaestor Károsultak Közössége


 

h i r d e t é s