h i r d e t é s

A rendőrség 8 szóban indokolta, miért nem körözik már Gorka Sebestyént

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A rendőrség 8 szóban indokolta, miért nem körözik már Gorka Sebestyént

2018. február 12. - 13:55

 

„A magyarországi körözéstől a továbbiakban nem várható eredmény” – közölte a rendőrség a 444.hu arra vonatkozó kérdésére, hogy miért nem körözik már Gorka Sebestyént (alias Sebastian Gorkát), Donald Trump amerikai elnök volt tanácsadóját, illetve hol tart a nyomozás. - írja a zoom.hu.

Forrás: index.hu

Trump augusztusban menesztett angol-amerikai-magyar tanácsadóját Magyarországon 2016 szeptembere óta elfogatóparancs alapján körözték lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vádjával.

Gorka azt állította, nincs is ellene elfogatóparancs, és hogy az erről író 444 egy radikális féknyúzoldal.

A rendőrség szerint ugyanakkor Gorka nem tisztázta magát az ügyben. Azt nem tudni pontosan, mit csinált Magyarországon, ami miatt körözték. Gorka az ügyről annyit nyilatkozott, hogy az eset 2009-es, pedig ő már 2008-ban elköltözött Magyarországról, ezért többször kérte a magyar hatóságokat, hogy pontosítsák az adatbázisukat, de ez nem történt meg.

Gorka Trump nemzetbiztonsági tanácsadója volt korábban, de le kellett mondania, miután mentora, Steve Bannon, Trump volt főstratégája is távozni kényszerült. Gorkáról köztudomású, hogy szereti a fegyvereket, egy szaklapnak azt nyilatkozta nemrég, hogy soha nem megy el otthonról egy kisebb fegyverarzenál nélkül - emlékeztetett az index.hu.

index.hu/zoom.hu


 

h i r d e t é s

h i r d e t é s

betöltés..