fbpx A Roszatom jó minősítést kapott a Moody's-tól a fenntarthatósági teljesítményéért | CIVILHETES

h i r d e t é s

A Roszatom jó minősítést kapott a Moody's-tól a fenntarthatósági teljesítményéért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Roszatom jó minősítést kapott a Moody's-tól a fenntarthatósági teljesítményéért

2021. szeptember 08. - 14:36

 

Az Atomenergoprom Rt. magas értékelést kapott a fenntartható fejlődést célzó erőfeszítéseiért a Moody’s ESG Solutionstól

A kép illusztráció! - Forrás: DW

Az Atomenergoprom Rt., amely a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern polgári célú nukleáris eszközeit konszolidáló vállalat, a 100-ból 56 pontot kapott a fenntarthatóságot szolgáló környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) teljesítményére a Moody’s ESG Solutions V.E. minősítő cégétől. Ez a pontszám 12 ponttal magasabb, mint amit a cég 2020-as ESG-értékelése során elért, és jól jelzi, hogy a Roszatom elkötelezett a fenti értékeknek a vállalati stratégiába és a cég napi működésébe integrálását illetően.

Az Atomenergoprom Rt. áll annak az összehasonlításnak az élén, amelyet a feltörekvő piacok ipari termékek és szolgáltatások szektorában tevékenykedő 26 vállalat bevonásával végeztek el.  Az Atomenergoprom Rt. minden egyes környezeti, társadalmi és irányítási területen „megbízható” vagy „fejlett” minősítést kapott. A Moody’s V.E. minősítő cége 25 ESG-követelmény alapján értékeli az egyes vállalatok teljesítményét, beleértve a környezeti teljesítményt, az emberi és munkavállalói jogok érvényesülését, az emberi erőforrás kezelését, a cégeknek a helyi közösségek jólétéhez való hozzájárulást, a vállalatirányítást és a felelős üzleti magatartást. E kritériumok többsége esetében javult az Atomenergoprom Rt. megítélése a tavalyi értékeléshez képest.

Az ESG-pontszám jelentős javulása annak köszönhető, hogy a vállalat folyamatos erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a fenntartható fejlődés elvei az oroszországi nukleáris ipar mindennapi működésének részévé váljanak. Egyebek között bevezették a fenntartható fejlődési politikát az Atomenergoprom egyedüli részvényesénél, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernnél, amely csatlakozott az ENSZ vonatkozó globális megállapodásához. Jelenleg folyamatban van a belső fenntarthatósági értékelési eljárás bevezetése a vállalat termékcsoportjainak vonatkozásában.

Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója a minősítés kapcsán kifejtette: „A fenntartható fejlődési célok eléréséhez való hozzájárulás prioritást élvez a Roszatom stratégiájában. A kapott ESG-pontszámok azt mutatják, hogy fenntartható fejlődési gyakorlataink szilárdak. Tervezzük a fenntartható fejlődés elveinek meghonosítását és legjobb gyakorlatainak bevezetését mind Oroszországban, mind külföldi tevékenységünk során” – tette hozzá.


 

h i r d e t é s

Kommentek