h i r d e t é s

A svájci hadsereg vigyáz majd a Putyin-Biden csúcstalálkozóra

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

A svájci hadsereg vigyáz majd a Putyin-Biden csúcstalálkozóra

2021. június 11. - 16:40

Svájc korlátozza Genf légterének használatát a Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin közötti jövő heti csúcstalálkozó idejére, egyúttal beveti a hadsereget a biztonság szavatolására - jelentette be pénteken a svájci kormány.

A kép illusztráció! - Forrás: Business - Insider

A légtérhasználatra vonatkozó korlátozás június 15. és 17. között lesz érvényben, a csúcstalálkozót június 16-án tartják. Mindazonáltal alapvetően nem érinti a kereskedelmi légi járatokat - tudatta egy közleményben a svájci védelmi minisztérium. "Ez idő alatt a légierő megfigyelő műveleteket hajt végre, a légtér felügyeletét pedig megerősítik" - hangsúlyozta a tárca.

A svájci kormány egyúttal úgy döntött, hogy legfeljebb ezer katonával támogatják a biztonságra felügyelő rendőrök és egyéb biztonsági szervek tagjainak munkáját Genfben. A fegyveres erők elsősorban a külföldi küldöttségek védelmével foglalkoznak, és részt vesznek megfigyelő műveletekben a Genfi-tó környékén - a tó közelében található a La Grange-villa, ahol a találkozóra sor kerül - , valamint a légtér megfigyelésében. (MTI) / Portfolio