h i r d e t é s

A szégyen nem lemosható – civilek üzengetnek Mészáros Lőrinc migránsozós pécsi lapjának

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A szégyen nem lemosható – civilek üzengetnek Mészáros Lőrinc migránsozós pécsi lapjának

2018. július 19. - 16:34

 

A zoom.hu információi szerint, a pécsi Fidesz-közeli média ellen tiltakozók hagyományt teremtettek, sorozatban ötödször üzentek a Mészáros Lőrinc-féle megyei napilapnak – írja a  168ora.hu

Forrás: zoom.hu

A Dunántúli Naplónál nincs sok változás a választás óta, ugyanúgy zajlik a kötelező migránsozás, kulturkampfos írások, Mellározás, illetve a kormány dicsérete továbbra is a fő csapásirány. Erre reagálnak a civilek és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a maguk módján: a szerkesztőség bejárata előtti úttesten üzennek a lap dolgozóinak.

Első körben június közepén festették fel az úttestre a helyi holland ellenzéki, Simon Wintermans vezetésével, hogy Vitéz Dunántúli Szégyen és Gyalázat. Mindezzel egy a megyei napilapokban megjelent Horthy Miklóst dicsőítő cikkre kívántak reagálni. 

A feliratot másnapra el is tüntették, de kisvártatva megjelent egy újabb: A szégyen nem lemosható!

Június végén a Srácok tényleg nem! felfestés volt olvasható, stílszerűen narancssárgával fújva, majd miután azt is levakarták, a Mondom! került fel.

Aktuálisan – szerdán – már a Baszki! szót nyomták fel a Napló épülete elé, megspékelve egy Kivándorlást Támogató Szervezet matricával.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párttól a Zoom.hu megtudta, hogy a Basky nevű művész járt suttyomban a megyei napilap épülete előtt és ő hagyta ott a kéznyomát. Egyébként ő az, akinek a vonatozó Orbánt megörökítő művét először a világhírű Banksy alkotásának hitte a sajtó.

A pécsi kormánypárt-közeli média még számíthat további akciókra

– írja a lap.

168ora.hu


 

h i r d e t é s