h i r d e t é s

A szürke szombat után naposabb vasárnap következik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A szürke szombat után naposabb vasárnap következik

2022. október 16. - 05:52

A pára, köd feloszlása után napos idő várható, folytatódik a vénasszonyok nyara, sőt erősödik a nappali felmelegedés.

Az éjszaka kialakult köd, illetve a rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, majd várhatóan feloszlik, legkésőbb a nyugati határvidéken. Ezt követően döntően napos, fátyolfelhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható, a légmozgás is többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn sok napsütésre készülhetünk, kevés felhő lesz felettünk. Csapadék nem várható. Hajnalban helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. A déli, délkeleti szél északnyugaton élénk, olykor erős lehet. Délután 19-24 fok között alakulnak a maximumok.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem lesz felettünk front, de a melegedés hatására enyhe melegfronti tüneteket tapasztalhatunk.
Fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság, alvászavar, fejfájás, migrén és vérnyomás-problémák egyaránt előfordulhatnak.
A nagy napi hőingás a keringési panaszokkal élők számára megterhelő lehet, valamint könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.
Reggel a nyirkosabb, párásabb, ködösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.
A napos idő pozitív hatással lesz közérzetünkre, hangulatunkra, érdemes kihasználni a nyugodt, meleg őszi időt.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


h i r d e t é s

Clicky