h i r d e t é s


A TEK azt mondta, valami nem stimmel a tiszteletbeli jordán konzullal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A TEK azt mondta, valami nem stimmel a tiszteletbeli jordán konzullal

2017. október 13. - 11:46

 

A kormányközeli körökkel üzletelő Zaid Naffa nyolc társával együtt magyar állampolgár akart lenni, de megbukott a konzul a terrorátvilágításon.

Orbán Viktor miniszterelnök és Zaid Naffa Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja kezet fog a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén 2012. június 14-én. - Fotó: MTI/Kollányi Péter

Kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ, amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét. Az Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa segítette a körözés alatt álló szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon magyarországi beutazását. Most kiderült: nemcsak Pharaon, de Naffa is magyar állampolgárságot akart. Ekkor ellenőrizte őket több szerv, Naffa pedig megbukott az átvilágításon. - írja az Index

A nyolcvanas évek eleje óta Magyarországon élő Naffa család – három fivér és egy nővér – egyébként is jól feküdt az Orbán-kormánynál: Zaid Naffa Jordánia tiszteletbeli konzuljaként működik Magyarországon. Közel került a kormányfőhöz, noha zűrös ügyei, egy aranycsempészési történet miatt korábban az is felmerült, hogy kiutasítják az országból – írt róla korábbi az Index egy portréban.

2016-ban Zaid Naffát kétszer is lefotózták, amint Orbán vejével, Tiborcz Istvánnal és a körözött Ghaith Pharaon jordán ügyvédjével kávézik a Greshem-palota teraszán. Pharaon jordán ügyvédje tulajdonos és ügyvezető volt az összes Pharaon-cégben, amelyek székhelye tavaly októberig Naffa Béla király úti rezidenciáján volt.


Tiborcz, Naffa, Namous
Fotó: Németh Dániel / Magyar Narancs

További részletek az Index cikkében >>h i r d e t é s

betöltés...

;