h i r d e t é s

A Tények utcahosszal nyerte a nyalási versenyt: náluk Orbán elsöprő sikert ért el Strasbourgban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Tények utcahosszal nyerte a nyalási versenyt: náluk Orbán elsöprő sikert ért el Strasbourgban

2018. szeptember 14. - 19:03

 

Az lehet szeretni leginkább a Fideszben, hogy olyan elegánsan tudnak veszíteni. - írja a b1.blog.hu.

  • A kormánypropaganda egyes leágazásai azt a vonalat nyomatják, hogy Magyarországot, illetve a magyar állampolgárokat érte támadás az Unió részéről. 
  • Más szekciók a Fidesz fő arcmentő trackjét nyomatják, miszerint csaltak a szavazásnál.

(Sok szót egyik narratívára se érdemes vesztegetni, de azért ideírom, hogy amikor a Sargentini-jelentés Magyarországról beszél, akkor - a nemzetközi politikában bevett módon - a magyar államot és kormányt érti alatta; valamint az alapszerződés leadott szavazatokról beszél, az EP házszabálya pedig konkretizál: a leadott szavazatok az igen és a nem - a zsebkendőlengetés, székből felállás, lábbal szavazás, tartózkodás nem számít.)

Addig azonban a kormánypropaganda és a nyaloncmédia egyik orgánuma se jutott el, hogy egyszerűen letagadja a történteket. Kivéve a TV2 nevű pénzkimentőhely különös okból Tényeknek nevezett esti műsorát, amelyik úgy állította be a keddi és szerdai strasbourgi történteket, amikor az Európai Parlamentben a jogállam és az alapértékek veszélyeztetése miatt kétharmados többséggel megszavazták az eljárás megindítását az Orbán-kormány ellen, hogy

Orbán győzött.

Európa-szerte Orbán Viktort éltetik a közösségi oldalakon. Bár az Európai Parlament megszavazta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, a sikert mégis a magyar miniszterelnök érte el. Külföldi és magyar hozzászólók éltették Orbán Viktort és neki köszönték meg, hogy töretlenül kiáll az európai emberekért.

Gönczi Gábor ezzel volt képes felvezetni a szerdai Tények tudósítását. Ami voltaképpen korszakos sajtó- és politikatörténeti esemény.

Ha még élnének, a sztálini Szovjetunió propagandistái sírva kérnék a száműzetést a Gulágra, mert ez nekik nem jutott eszükbe. Ha Goebbels a birtokában van ekkora szakmai tökélynek, egyszerűen letagadta volna a sztálingrádi csata eredményét. Ha Napóleonnak lett volna Tényekje, biztosan nem veszíti el a waterlooi csatát.

Szóval azok után, hogy Orbánt kiröhögték az EP-ben, majd másnap felmosták vele a padlót, a Tények anyaga azzal kezdődik, hogy

Orbánnak egymás után gratuláltak az EP politikusai a keddi beszéde után,

aztán sorbaálltak, hogy szelfizhessenek vele.

Ezután egy kormánypolitológussal (Habony és Schmidt Mára emberével) megerősíttetik, hogy ami történt, az

elsöprő siker, Orbán egyedülálló politikus ma Európában.

És bele sem gondolnak, mit is jelent voltaképpen az egyedülálló szó.

Majd idéznek kommenteket, szelektíven persze, köztük egy olyat, ami szerint Orbán beszéde

méltóságteljes, diplomatikusan kemény, egyenes, bátor, igaz beszéd volt, mint mindig!

Azt valahogy le is felejtik megemlíteni, hogy volt valami jelentés, amit elfogadtak, és hogy milyen következményei lesznek ennek az ország, a kormány, meg a Fidesz számára. Az szóra sem volt érdemes.

A Szalai-Kökény Vivien Tényekje utólag is megmutatja,

  • mennyire igaza volt a Sargentini-jelentésnek,
  • mennyire megérdemelték az Országgyűlés nívódíját,
  • valamint, hogy van élet az agyhalál az után.
  • Túlélték, mégis meghaltak.

b1.blog.hu


 

h i r d e t é s