h i r d e t é s

A többször, értelmetlenül átszervezett, átpolitizált szervezet száll szembe a koronavírus fertőzéssel!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A többször, értelmetlenül átszervezett, átpolitizált szervezet száll szembe a koronavírus fertőzéssel!

2020. március 25. - 07:10

 

Egy neves szakértő három évvel ezelőtt állította, hogy "a megroggyant egészségügyi szolgáltatás nem alkalmas a közegészségügyi biztonság hiányának ellensúlyozására".

A Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldala 2020. március 25-én, reggel 7:09

Ugyan itt arról írt, hogy a "közegészségügyi, járványügyi biztonság a versenyképesség és a fenntartható fejlődés egyik kulcseleme, valós vagy vélt hiánya veszélyezteti a gazdaság versenyképességét".

A szakember hiány nem csak a gazdaság szereplőit, valamint az egészségügyet sújtja, hanem kiemelten az ÁNTSZ, - amely mára már Nemzeti Népegészségügyi Központ lett- és a kapcsolódó szervezeteket is.

Szerinte a 289 hrsz-n nyilvántartott ingatlanon és a bennük lévő berendezéseken nagyon kevés fejlesztést hajtottak végre. Az ellenőrző szervezet rendszeréből állítása szerint 1500 fő távozott különböző okok miatt, miközben a feladatok változtak, nőttek.

Rendszerszintű probléma, hogy a tevékenységük elavult módon az engedélyezésre koncentrál, nem pedig a működés ellenőrzésére. "Felügyeleti tevékenységük nem állt át a kockázat mérésre, értékelésére… a közegészségügy biztonságáért felelős tárcák, ágazatok közötti koordináció és együttműködés és munkamegosztás problémákkal bír, súlyos együttműködési zavarokat tartalmaz"

Csak remélni szeretnénk, hogy a szervezet dolgozói képesek lesznek az elvárt feladatok végrehajtására.

Mondandóját egy Nietzsche idézettel zárta: "A meggyőződések veszélyesebb ellenségei az igazságnak, mint a hazugságok".

Címkék: 

 

h i r d e t é s