h i r d e t é s

A TV2 stábját nem is egészen azért tépték meg kis híján Sri Lankán, ahogy állítják?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A TV2 stábját nem is egészen azért tépték meg kis híján Sri Lankán, ahogy állítják?

2019. április 13. - 08:09

 

Kilenc napig altatta a botrányt a TV2.

A Comment blog április 11-én megírta, hogy a TV2 Ázsia Expressz című relality műsorának forgatásán volt egy nagyobbacska balhé, jobb híján az esetről elsőként beszámoló Bors alapján, aminek munkatársa, ha jól értettük a cikkből, kint van a forgatáson. Ehhez képest kilenc napot várt azzal, hogy beszámoljon a botrányról, hiszen az

Ököllel támadtak a TV2 stábjára

cím alatt olvasható eseményekre április 2-án került sor. Ez csak az egyik furcsaság a beszámolóval kapcsolatban, de ne rohanjunk ennyire előre.

A sztori dióhéjban annyi, hogy az utazós reality egyik feladata az volt, hogy a párok a helyi tradicionális esküvői ruhát, a nilamét és az osarit öltötték magukra és abban csináljanak valami kunsztot. A probléma csak az hogy a versenyző párok között vannak egyneműek is, és a beöltözött Bereczki Krisztiánt és Bohos Kornélt valaki melegpárnak nézte, a ruha miatt meg esküvőt kiáltott, és kész is volt a baj. Amit illett komolyan venni, mivel Sri Lankán a homoszexualitást három év börtönnel büntetik.

A TV2 azzal védekezett, hogy ők nem tehetnek semmiről, a feladatot a licenctulajdonos belga Eccholine találta ki, ők csak leforgatták, de amint érzékelték, hogy ez nem egy sima hiszti, hanem kábé olyan, mint amikor a Die Hard 3-ban John McClane nyomozó I Hate Niggers feliratú táblával a melle előtt álldogált Harlem kellős közepén, akkor menten rendbe tettek mindent, törölték a felvételt, és megbeszélték, hogy félreértés történt. A sajtóosztály közleménye szerint az említett küldetést más nemzetek korábban többször gond nélkül teljesítették, ezért is érte váratlanul a magyar stábot a helyiek reakciója.

Ami egyébként annál sokkal nagyobb hatású volt, mint a kissé elbagatellizált sztori, mert ugyan explicite nem írták le, de a TV2 stábjának idő előtt kellett távoznia Sri Lankáról, előzetes engedély ide vagy oda. Egy forrásunk szerint a problémát nem is a ruhák okozták, és nem a belga jogtulajdonos feladata miatt állt le a forgatás, hanem azért, mert a vőlegénynek és menyasszonynak beöltöztetett pároknak az RTL-től tavaly decemberben egy szakajtónyi pénzzel elcsábított új szerkesztőgárda ötletére a checkpointra elérve meg kellett csókolnia egymást, amit ráadásul egy helyi lakossal kellett dokumentáltatniuk egy fotó képében.

Na, ezt azért az utca túloldaláról egy mélyen vallásos ember simán gondolhatta provokációnak.

Informátorunk szerint a producerek és a főszerkesztő helyett a stábnak kellett magyarázkodnia és tompítani a botrányt, amit nyilvánvalóan az okozott, hogy a szerkesztők nem voltak tisztában a helyi szokásokkal. A mellékelt videóból sokat nem érteni, de a magyar részeket igen (innen is gratula a "mi a kurva anyádnak dudálsz bazdmeg"-ért valamelyik nagydarab versenyzőnek), és maga Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója is látható rajtuk.

A stáb Indiában folytatja a forgatást, pro-tipp:

A TEHENEKET NE TESSÉK ABAJGATNI.

Forrás: comment.blog.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s