h i r d e t é s

A Ügyészség kiemelt ügyként kezeli a hajóbalesetet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

A Ügyészség kiemelt ügyként kezeli a hajóbalesetet

2019. június 03. - 15:57

A legfőbb ügyész a dél-koreai turistákat szállító hajó balesetét a kiemelt tárgyi súlyra és a nemzetközi összefüggésekre figyelemmel kiemelt üggyé nyilvánította. 

Legfőbb Ügyészség - Forrás: Transparency International Magyarország

A Dunán 2019. május 29-én történt baleset miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Közlekedésrendészeti Főosztályán halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt indult nyomozás. A nyomozás irányításával kapcsolatos ügyészi jogköröket a közlekedési bűncselekményekkel is foglalkozó Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség teljesíti.

A legfőbb ügyész rendelkezése nyomán az ügyészség kiemelt ügyként kezeli a büntetőeljárást, amelynek során szorosan együttműködik más bel- és külföldi hatóságokkal. A Legfőbb Ügyészség ezen intézkedése az átlagosnál is gyorsabb, még inkább körültekintő, nagyobb erőkkel történő eljárási lépéseket szolgálja.

Az ügyészség által az ügyben eddig kiadott sajtóközlemények az alábbi linken érhetők el: 

http://ugyeszseg.hu/a-hajoskapitany-letartoztatasat-inditvanyozta-a-budapesti-vi-es-vii-keruleti-ugyeszseg/

http://ugyeszseg.hu/a-birosag-a-budapesti-vi-es-vii-keruleti-ugyeszseg-inditvanya-alapjan-elrendelte-a-hajoskapitany-letartoztatasat/

(MTI)