h i r d e t é s

A viharos szél miatt még hűvösebbnek érezhetjük az amúgy is kellemetlenül hűvös levegőt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A viharos szél miatt még hűvösebbnek érezhetjük az amúgy is kellemetlenül hűvös levegőt

2022. szeptember 18. - 06:01

Vasárnap már kevesebb helyen lehet csapadék, de folytatódik a mozgalmas időjárás 

 

Kora délelőttig északkeleten még felhős, esős idő valószínű, majd ott is, mint máshol felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. A gyorsan vonuló felhőtömbökből elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar, majd estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a csapadékhajlam is. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen tartósan erős, főleg a szélcsatornában viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, magasabb értékeket a délnyugati területeken mérhetünk. Késő este 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok. Az északnyugati szelet többfelé erős, néhol viharos széllökések kísérhetik. Reggel 5-11 fokig hűl a levegő. Délután 14-20 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem várható fronthatás, de a hidegre érzékenyebbek szervezetét jobban megviselheti a humánmeteorológiai helyzet.
A hűvös reggeleken felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.
Napközben görcsös fejfájás jelentkezhet, melyet szeles idő tovább fokozhat.
A szélre érzékenyeknél ingerlékenység, nyugtalanság, alvászavarok léphetnek fel.
A nyirkos, hűvös, szeles időben könnyen megfázhatunk.
Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk szezonális gyümölcsöket, zöldségeket és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s