h i r d e t é s

A YouTube is kilőtte Trumpot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A YouTube is kilőtte Trumpot

2021. január 13. - 09:10

 

Újabb közösségi platform függesztette fel Donald Trump csatornáját

Legalább egy hétre felfüggesztette a Youtube Donald Trump csatornáját, mivel az Egyesült Államok elnöke megsértette az oldal szabályzatát. A tiltás meghosszabbítható – jelentette be a vállalat kedd este. A csatorna azzal indokolta a CNN-nek a felfüggesztést, hogy Trump egy videója erőszakra buzdított, de további részleteket nem közöltek erről. A felvételt eltávolították a platformról, és bejelentették, hogy a kommentelést is blokkolják Trump videóinál. A Youtube a Fehér Ház csatornájáról is eltávolított tartalmat a felhasználói szabályzat megsértése miatt. Egy újabb szabálysértésnél két hétre, a harmadiknál pedig örökre kitiltják az oldalról.

Ezidáig a Youtube maradt az egyetlen közösségi platform, ahol nem függesztették fel Trumpot. A Facebook múlt héten határozatlan időre függesztette fel fiókját, a Twitter pedig egy az egyben kitiltotta őt felületéről.

Január 6-án este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a kongresszus épületéhez. Öten haltak meg az erőszakban, köztük a capitoliumi rendőrség egyik tagja. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s