h i r d e t é s

Áder nagyon jó lehetett, a gyerekei is kaphatnak napidíjat! – nagy csomaggal érkezett a Mikulás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Áder nagyon jó lehetett, a gyerekei is kaphatnak napidíjat! – nagy csomaggal érkezett a Mikulás

2019. december 05. - 11:19

 

Jövőre folytatódhat a családi habzsi-dözsi, amit mi fizetünk.

Ezúttal a köztársasági elnök családtagjai lehetnek a kedvezményezettek – szúrta ki a Blikk a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott törvényjavaslatból. Ebben ugyanis nemcsak az Áder János és tucatnyi állami intézmény vezetőjének illetményét emelnék meg januártól, hanem az államfő házastársának és gyerekének is plusz juttatásokat állapítottak meg.

A javaslat szerint az elnök felesége -ha kéri- jogosult lesz saját, kétfős titkárság alkalmazására, valamint hivatali gépkocsi használatára akár saját célból is. Külföldi utazásai esetén pedig napidíjra, költségtérítésre és kíséretre tarthat igényt, amennyiben hivatalos programon vesz részt.

Emellett első osztályon utazhat repülőn és vasúton is. A tervezet szerint külföldi programjaik esetén ugyanazok a jogosultságok járnak a gyerekeiknek is, mint az államfőnek, vagyis napidíjat és költségtérítést is kaphatnak. javaslat bevezeti az özvegyi ellátás fogalmát. Az államfő özvegye az elnöki illetmény hatvan százalékát kaphatja meg, ha nem rendelkezik saját nyugdíjjal. Ez havonta kétmillió forintos járandóságot jelenthet jövő januártól.

-írtja a Blikk.

A portál megkeresésére az elnöki hivatal, nem volt hajlandó állásfoglalásra a kérdésben, mert szerintük ez nem feladatuk.

varosikurir.hu


 

h i r d e t é s