h i r d e t é s

Adminisztrációs hiba miatt drágábban adta itt-ott a dízelt a Mol

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Adminisztrációs hiba miatt drágábban adta itt-ott a dízelt a Mol

2022. június 11. - 07:06

30 forinttal többet számoltak literenként, egy apró adminisztrációs hiba okán.

Több Mol töltőállomáson is előfordult pénteken, hogy a hatósági áras tankolás fizetésénél 480 forint helyett 510 forintos áron számolták a dízel üzemanyag literjét – írja a Telex.

A lap kérdéssel fordult az olajtársasághoz, hogy megtudja, mi okozta az anomáliát. A Mol Zrt. erre azt válaszolta nekik, hogy

apró, adminisztrációs hiba történt, ami csupán néhány töltőállomáson merült fel, és egy nagyon szűk körét érintette ma reggel a vásárlóinknak.

A társaság elnézést is kért, és ígéretet tett az ügyfelek kártalanítására.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy meddig marad hatósági áras termék a benzin és a gázolaj. Az árkorlátozás jelenleg érvényes határideje ugyan július 1., de az Orbán-kormány továbbra is a hatósági árak fenntartásáról beszél.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója épp csütörtökön beszélt egy interjúban arról, hogy a hatósági árnak kiszorító hatása van, és felborítja a kereslet-kínálati egyensúlyt, így előbb-utóbb ellátási zavarhoz vezet. Kérdésre válaszolva azt is mondta, ha nem is egy lépésben, de július elseje után fokozatosan ki kellene vezetni az árkorlátozást. Legalábbis szerinte ellátásbiztonsági szempontból ez lenne a célszerű. De ez a kérdés nem az övék, az ő felelősségünk a döntéshozók tájékoztatása – tette hozzá. (24.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s