h i r d e t é s

Aggódik a virológus, hogy a márciusi szintre emelkedtek az esetszámok

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Aggódik a virológus, hogy a márciusi szintre emelkedtek az esetszámok

2020. augusztus 10. - 07:31

 

Az utóbbi hét napban emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma. A megbetegedések havi átlaga mostanra meghaladta a márciusi értékeket.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

"Teszt! Még több teszt és maszkviselés!" – reagált a Népszavának Kemenesi Gábor virológus arra, hogy az elmúlt hét napban nő az új koronavírus fertőzöttek száma.

Vasárnap reggel 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, ezzel vasárnap este 4696 a beazonosított fertőzöttek száma. Ennyi új esetre utoljára 81 napja, május 21-én volt példa. Bár az új fertőzések száma továbbra is nagyon alacsonynak mondható, az elmúlt napok jelentései egyértelműen a járvány terjedésének gyorsulásáról számolnak be.

Most az esetszámok havi átlaga (21,3) több mint márciusban (18,1) volt, amikor is bezárták az országot.

"Aggasztónak találom az esetszám növekedést, ráadásul baj az is, hogy nem egy-egy góc pontról beszélünk. Az új esetek nem egyetlen eseményhez köthetők, hanem az ország különféle helyein találtak rá az új pozitív esetekre. Ez azt jelenti, hogy új fertőzési láncolatok indultak el. Ennek meg az a következménye, hogy még több új fertőzés lesz." – mondta Kemenesi. (Népszava) / propeller.hu


 

h i r d e t é s