h i r d e t é s

Ajka is nemet mondott a rabszolgatörvényre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ajka is nemet mondott a rabszolgatörvényre

2019. január 18. - 06:25

 

A képviselőtestület elutasította a jogszabály alkalmazását. Szombaton félpályás útlezárással tiltakoznak. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu Fotó: Tóth Gergő

Önkormányzati szinten Ajka az országban ötödikként tiltakozott a rabszolgatörvény ellen. A legutóbbi tartott képviselőtestületi ülésen a többségi szocialista frakció tagjai kinyilatkoztatták, elfogadhatatlannak tartják a 400 órányi túlórát, s olyan Magyarországot szeretnének, ahol napi 8 óra munkából megfelelő életszínvonalat teremthet a dolgozó. A túlóra a munkavállaló egészségét és családi életét is veszélyeztetheti, hiszen a pihenés és a család elől veszi el az időt.

Korábban Szegeden, Salgótarjánban, Dombóváron és Szombathelyen szavazták meg a túlóratörvény elutasítását. Németh Angéla XV. kerületi polgármester és az őt támogató frakció pedig beterjesztett egy javaslatot, amely az önkormányzati intézmények, cégek esetében tiltja a jogszabály alkalmazását. Felvetette a rabszolgatörvény alkalmazásának tiltását Karácsony Gergely zuglói polgármester is.  

Félpályás útlezárás

A 24.hu felidézi, hogy Ajkán most szombaton, 19-én az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet félpályás útlezárást szervez egyebek mellett a rabszolgatörvény ellen. Az akció Bakonygyepesen, a 8-as számú főút Körmend felé vezető sávjában lesz reggel kilenc órától, és mintegy 25 gépkocsi (körülbelül negyven demonstráló) jelenlétével számolnak.

A rendezvény lezárására – az autós tiltakozó menet felvonulását követően – a polgármesteri hivatal parkolójában kerül sor. A forgalomlassító megmozdulással a szakszervezet és a hozzájuk csatlakozók a túlóratörvény ellen kívánnak tiltakozni, valamint felemelik a szavukat a kafetéria megadóztatása, a lakástakarék pénztárak szétverése és a közigazgatási bíróságok felállítása ellen.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s