h i r d e t é s

Akár 16 óra is várakozással telhet az ukrán-magyar határon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Akár 16 óra is várakozással telhet az ukrán-magyar határon

2020. június 01. - 08:14

 

Az ukránok megszigorították a beutazók vámellenőrzését. Demonstráltak a Nyugat-Európából hazatérőket szállító sofőrök.

Forrás: dehir.hu

Hétfőn a magyar rendőrség honlapja szerint Záhonynál fél napos a várakozásra kell számolniuk a kilépni szándékozó utazóknak.

Vasárnap az ukrán gépkocsivezetők tüntetései, úttorlaszai miatt és az ukrán vámosok szigorú ellenőrzési okán volt olyan jármű is, amely 16 órát várakozott az Ukrajnába való belépésre. 

12+ órát ír a rendőrség honlapja a záhonyi határátkelő kilépő oldalához várakozási időnek, vagyis ennyit kell várnia azoknak, akik személyautóval hagynák el Magyarországot. Aki az országba lépne be, annak körülbelül negyedórás sorral kell számolnia jelen állás szerint.

Jelenleg ez az egyetlen határátkelőhely, amelyik nyitva áll az ukrán határszakaszon.

A román határszakaszon a csanádpalotai M43-as autópálya határátkelőnél a buszos forgalomnak kell egy órát várnia Magyarországról kifele, a nagylaki határátkelőhelynél ugyanennyi a várakozás a személyautóknak Románia irányába. 

A szerb határszakaszon a röszkei autópálya-határátkelőhelynél a a Magyarországra belépő teherforgalomnak van egy órás várakozási ideje.

A horvát határszakaszon nincs negyedórát meghaladó várakozás semelyik irányba sem. 

Az osztrák határszakaszon a hegyeshalmi autópálya-határátkelőnél a Magyarországra belépő személyforgalomnak félórás várakozással kell számolnia.

A szlovén határszakaszon nincs negyedórát meghaladó várakozás semelyik határátkelőn sem.

A szlovák határszakaszon ugyanez a helyzet.

Az üzemelő határátkelőhelyekről, a be- és kiutazás feltételeiről bővebben a rendőrség honlapján lehet információkat szerezni. (dehir.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s