h i r d e t é s

Akár a pedagógus pályára készülők alkalmazása is opció lehet a koronavírus miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Akár a pedagógus pályára készülők alkalmazása is opció lehet a koronavírus miatt

2020. november 20. - 06:22

 

A csütörtöki kormányinfón több fontos és érdekes kérdés is elhangzott, így többek között arról is, hogy lehetségessé válhat-e a pedagógus pályára készülők alkalmazása a koronavírus idején az oktatási intézményekben.

A kép illusztráció! - Forrás: ezalenyeg.hu

Több tanár is karanténban van, valamint a krónikus betegeknek sem kell bejárniuk az iskolákba. A szakmai szervezetek közben azt szeretnék, ha a rendkívüli helyzetre való tekintettel a pedagógus pályára készülő hallgatókat is bevonnák az oktatásba. Ha nem is órát tartani, de legalább gyermekfelügyeletre.

A kérdések között szerepelt az is, hogy a téli szünet előtt átállítják-e az oktatást digitális rendre az általános iskolákban. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, nem szeretnének eljutni arra a szintre, hogy bezárják az általános iskolákat.

Ennek a fő oka az, hogy ha erre az alsó tagozatban is sor kerül, az a munkavállalást is érinti, hiszen akkor a gyermek felügyeletéről valamilyen formában gondoskodni szükséges. Ha azonban a járványügyi helyzet ezt is megkívánja, akkor vállalni fogják.

Ugyanakkor nem ezt szeretnék, és amiatt küzdenek, hogy amennyire lehetséges, a normális életfeltételek biztosítottak legyenek, a munkába járás mindenki számára adott legyen Magyarországon.

Gulyás szerint az egyetemisták bevonása az egészségügyben valamivel egyszerűbb, mint az oktatásban, mivel a kórházakban néhány napra is van értelme ennek. Az oktatás ennél bonyolultabb, hosszabb időt vesz igénybe ebbe a folyamatba bekapcsolódni.

A miniszter hozzátette, ha a fertőzés olyan méreteket ölt a pedagógusok körében, akkor ez a lehetőség még mindig jobb, mint a semmi, szóval nem vetik el a forgatókönyvet. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s