h i r d e t é s


Akivel Orbán barátkozik – A nemzetbiztonsági kockázatok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Akivel Orbán barátkozik – A nemzetbiztonsági kockázatok

2017. október 16. - 08:19

 

Feltűnt már, hogy akik irányában Orbán már-már szerelmes áhítattal viseltetik, többnyire olyan bűz forrásai, ami mellett nekünk – akik kénytelenek vagyunk megtűrni őt hatalmon – is okunk van szégyenkezni?

Forrás: forum.index.hu

Persze most nem Putyinról vagy Erdoğanról van szó, de – amennyiben ez lehetséges – a van lejjebb.

Ghaith Pharaon körül meglehetősen sok kérdőjel maradt megválaszolatlanul. Példának okáért az, hogy miért is kaphatott letelepedési engedélyt annak dacár, hogy az FBI és Interpol is élénken érdeklődött iránta terrorszervezetek támogatásának gyanúja mellett.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalban őrzött aktából nem derült ki, hogy a kétes hírű milliárdos meg akarta-e szerezni a magyar állampolgárságot, de később kiderült, hogy valóban beadott kérelmet. Amiből a kérelem indoklásán kívül arra sem derül fény, hogy volt-e a milliárdos büntetve, nem mellékelt fotót, sem ujjlenyomatot.

„De ez az előzmények ismeretében ez már nem volt meglepő. Az viszont igen, hogy a papírok áttanulmányozásakor kiderült: nem Pharaon volt az egyetlen, aki magyar állampolgárságot akart. Vele együtt összesen kilenc külföldi adott be kérelmet, köztük vendéglátója, Zaid Naffa is, ráadásul mindegyikük ugyanazt a budapesti címet adta meg a kérelmében: a jordániai tiszteletbeli konzulátusként is működő Béla király út 2. B/C-t. Ez tehát azt jelenti, hogy Naffán keresztül csoportosan igényeltek külföldiek magyar állampolgárságot.” írja az Index.

Zaid Naffa neve eddig viszonylag ritkán fordult elő. Az viszont elég érdekes, hogy míg az Alkotmányvédelmi Hivatal azzal volt elfoglalva, hogyan akassza meg Pharaon átvilágítását – ami egyébként saját feladata lett volna – a kilenc kérelmező közül egy ember esetében állapítottak meg nemzetbiztonsági kockázatot. Érdekes, hogy ez a személy éppen Naffa. Aki mint Jordánia tiszteletbeli konzulja ismerten jó viszonyt ápol Orbán Viktorral.

Tekintve, hogy vállalkozásai sorra becsődöltek, milliárdos volta meglehetősen gyanús. Ezen az sem változtat, hogy a Jordán királyi családdal is jó kapcsolatot ápol. A CIA figyelmét is felkeltette. Erről szintén az Index írt bővebben.

Mindezek tükrében különösen gyanús az a körülmény, hogy Orbán Viktor nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon akkor, amikor az általa esetlegesen jelentett kockázatot kezelni lehetett volna.h i r d e t é s

betöltés...

;