h i r d e t é s

Akkor most a Holdra szállás hoax volt?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Akkor most a Holdra szállás hoax volt?

2015. október 06. - 12:05
0 komment

 

Mindig akadtak, akik szerint a Holdra szállás nem mást, mint egy nagy átverés.

A 8400 fotó, amit az Apollo-programról töltöttek most fel a világhálóra, valószínű még mindig kevés lesz, hogy meggyőzze a kétkedőket - Fotó:AFP

A 8400 fotó, amit az Apollo-programról töltöttek most fel a világhálóra, valószínű még mindig kevés lesz, hogy meggyőzze a kétkedőket, ellenben igazán jó szórakozás böngészni az archív képek között. 
A fotókat egyébként bárki nézegetheti, mi több le is töltheti. A Holdra szállásról eddig is adtak már közzé képeket, ilyen mennyiségben azonban igazi kuriózumnak számít - írja a Blikk.

Az Apollo-program az Egyesült Államok második emberek részvételével végrehajtott űrprogramja volt, amely 1961 és 1972 között zajlott. A program célja kettős volt: a fő célként az ember Holdra juttatása fogalmazódott meg, mögöttes politikai célként pedig a hidegháború által életre hívott űrversenyben az USA vesztes pozíciójának megfordítása.

A célt végül 1969. július 21-én, az Apollo–11 űrhajósainak, Neil Armstrongnak és Buzz Aldrinnak a Holdra lépésével sikerült teljesíteni. 

„Houston, itt a Nyugalom Bázis. A Sas leszállt" - mondta Armstrong a landoláskor.

Alig néhány óra elteltével Armstrongék engedélyt kaptak a holdséta megkezdésére. Hermetizálták az űrruhájukat, leengedték a kabin nyomását és Armstrong lemászott a holdfelszínre. A felszín rövid tanulmányozása után lelépett a Hold porába és egy legendás mondattal ő lett az első ember, aki a Holdra lépett: „Kis lépés ez egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek."

 

Blikk-információ


 

h i r d e t é s