fbpx Alig két kilométerre a Békemenettől, közösen emlékezett az ellenzék | CIVILHETES

h i r d e t é s

Alig két kilométerre a Békemenettől, közösen emlékezett az ellenzék

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Alig két kilométerre a Békemenettől, közösen emlékezett az ellenzék

2021. október 23. - 18:42

 

Pár kilométerre a Békemenettől az ellenzék tartott megemlékezést a Hősök terénél, az Andrássy út és a Dózsa György út sarkánál az előválasztás miniszterelnök-jelöltjei mondtak beszédet.

Az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. - Fotó: MTI/MTVA

Az első beszédet Jakab Péter Jobbik-elnök mondta.


Jakab Péter, a Jobbik elnöke, a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kijelentette: azt ígérték, hogy október 23-án egy színpadon fog állni az ellenzék közös 106 képviselőjelöltje és miniszterelnök-jelöltje. "Az ígéretet teljesítettük. Itt vagyunk, együtt vagyunk, győzni fogunk!" - mondta a politikus. Hozzátette, a falak az ellenzékben 2018-ban leomlottak, az összefogás megszületett. Hangsúlyozta: '56-ban orosz tankok érkeztek, ma orosz hitel érkezik.

Jakab Péter felidézte: a Békemenet fő ideológusai arra kérték a híveiket, hogy gyerekekkel "vonuljanak fel ellenünk. Nekik ez a gyermekvédelem. A bátor férfiak gyerekekkel üzennek nekünk." Majd hozzátette: "mi az ő gyerekeikért is küzdünk."

Jakab Péter felszólalása után Czutor Zoltánék szórakoztatták a közönséget. A dalok között a frontember felidézett egy emléket, amikor is a rádióban azt mondták neki: írjon olyan számokat, mint eddig, csak most már az legyen benne, hogy itt buli van, meg jólét. 


Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke és miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A következő megszólaló Fekete-Győr András volt, aki azzal kezdte a felszólalását, hogy megtelt az előttük lévő tér, a Kodály köröndig áll a tömeg. Történelmi pillantról beszélt, amit - mint mondta - lehet, hogy a gyereke 18 év múlva érettségin fog elemezni. Kijelentette, a mostani előválasztáson a fiatalok meneteltek az élen. Véleménye szerint az előválasztás főszereplői fiatalok százezrei voltak, akik úgy dönttek, hogy megújítják az ellenzéket. Hangsúlyozta: A valódi változás soha nem volt annyira közel, mint most. Fekete-Győr szerint a Fidesz Márki-Zay-tól retteg, hiszen meg tudja szólítani a bizonytalanokat. Nagy taps fogadta azon kijelentését, miszerint

Orbán Viktor ma az utolsó október 23-ai beszédét mondta.

Fekete-Győr után Jordán Tamás lépett a színpadra. Mint mondta, az ellenzéki összefogás a záloga a győzelemnek.

Jordán után Dobrev Klárát szólították. A DK miniszterelnök-jelöltje elmondta: kaptunk egy esélyt, talán az utolsó esélyt, hogy együtt űzzük el Orbán Viktor rendszerét. Mint megjegyezte: most egy feladatunk van, mégpedig az, nehogy elszúrjuk.

Dobrev szerint jövő tavasszal nem lesznek köztük győztesek és vesztesek. "Vagy mindannyian győzni fogunk, vagy mindannyian elbukunk" - jelentette ki. 

"Kötelességtudatból vállalta el a miniszterelnök-jelöltséget és a hazaszeretet miatt lépett vissza."


Karácsony Gergely az MSZP, a Párbeszéd és az LMP korábbi miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

"Igaz magyarnak lenni azt jelenti, hogy senkit, de senkit nem gyűlölünk ebben a hazában" - mondta Karácsony Gergely.

Márki-Zay Péter hatalmas tapsot kért a szabadságszerető magyar fiataloknak. Elmondta: teljes nemzeti összefogás volt 1956. október 23-án. Kiemelte: a mai nap üzenete a teljes összefogás. Meglepő módon beszéde közben Orbán szlogenjét, a "Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok" felkiáltást használta. Mint mondta, egy olyan országban "akarunk élni", ahol sajtószabadság van, ahol szabad tankönyvszabadság van, ahol digitális oktatás van, ahol az állam nem uralkodik.   


Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Márki-Zay első adandó alkalommal bevezetné az eurót és mint mondta:

Ki fogjuk adni Gruevszkit és a többi, Fidesz által betelepített bűnöző migránst.

Elmondta: Orbánék hazugságkampányokkal jelentkeznek majd, megfigyelnek és lehallgatnak.  A kormányzati osztogatásról azt mondta, hogy Orbánék megijedtek. Kijelentette:

most a Fideszbe belépni olyan, mint '89-ben a munkásőrségbe.

Hangsúlyozta, mára egy kérdés maradt: Fidesz vagy nem Fidesz?! Végül Márki-Zay felhívta a színpadra az előválasztás többi miniszterelnök-jelöltjét és leszögezte: mostantól együtt mennek, nem jobbra, nem balra, csak felfelé. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s