h i r d e t é s

Államügyek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Államügyek

2021. január 22. - 11:48

 

Orbán kiszámíthatatlan, mint a csörgőkígyó. De azért vannak sztenderd ügyei is.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Ilyen például a különféle kisebbségeket megalázó, vegzáló, büntető állandó kampányolása, melynek semmi más célja nincs, mint a figyelem elterelése "kormányzásának" impotens, semmittevő, a köz iránt érdektelen voltáról, az állandó ellenségeskedés, gyűlölködés fenntartása, és bűnbakok állítása a horgadó (hol horgad?) népharag elterelésére.

Meg aztán a választások. Soros, személyében bújtatva a zsidók, Brüsszel, a migránsok, az amerikai és általában a liberálisok: demokraták, a cigányok, a melegek, 19 ősze óta (ismét) a főváros vezetése és népe (ugyanez volt a helyzet, emlékezzünk, 1998-2002 közt, amikor Budapestet Demszky vezette), a szegények/hajléktalanok. Valamint a balett-táncosok és a kőfaragók.

Nem lankad. A legújabbak: Brüsszel tökölése miatt késik a vakcina.

Akkor nem ők halásznak a zavarosban, hazudoznak össze-vissza? Orosz vakcina. Helyett kínai vakcina. Helyett Pfizer. Helyett orosz vakcina. Van elég. Nincs egy szál se, de lesz! Decemberre lesz. Márciusra lesz.
Júliusra lesz. Van elég oltóhely. Nincs elég oltóhely, de lesz. Valamikor. Mindenkit beoltunk. Senkit nem oltunk be.

Migránsok. Bakondi a kiérdemesült kádár-kori határőr-főtiszt, jelenleg "biztonsági szakértő" öt éve naponta jelenti, hogy negyvenezer migráns tart a határaink felé. Ennyi idő alatt még nem értek ide? Bolyonganak, mint a zsidók a pusztában? Vagy eltévedtek?

A melegek. A Mese mindenkié-ügy második felvonását Sára Botond énekelte elő. Másnap a kormány egy terjedelmes határozatba rejtve elrendelte, hogy jogi nyilatkozatot (disclaimer) szerepeltessenek azokban a könyvekben, amelyekben "a hagyományos nemi szerepekkel nem egyező magatartásformák szerepelnek."A kormány szerint erre azért van szükség, hogy megóvják a vásárlókat a félrevezetéstől. (Hírklikk 2021. január 21.)

Na, mármost! Mi a hagyományos? Mert az ókori mitológiákban, görög, római, perzsa irodalomban, a távol-keleti vallásokban és művekben a homoszexualitás is hagyományosan szerepel. Melyek egyébként kicsinyég ősibbek, mint a kereszténység, melyhez Orbánnak mellesleg annyi köze van, mint hajdúnak a harangöntéshez. Például a horror-, pornográf tartalmat, melyek valóban károsak, nem kell feltüntetni. Azokkal nincs baj.

Ezenközben a magyar fél három, a nemek közötti egyenlőségről szóló előterjesztés közül kettőt nem zavazott meg Brüsszelben.

Viszonylag ritkább, de azért előfordul bizonyos foglalkozási ágak célkeresztbe állítása. Most az egészségügy, az orvosok vannak soron. Teljes vadságával, undorító, névtelen feljelentésre biztatással, titkosszolgálati nyomozások beígérésével, beindult a hálapénz-ellenes kampány. Mert hát haragudjanak a kormány által leépített, összezavart, forráshiányos egészségügy által el nem látott betegek az orvosokra! A rohadtakra! Ne a kormányra! Nincs kétség: Csurka házmesterét (ő maga is az volt) nem kell elsiratni! Élnek, ügyködnek! Lesz elég mószerolás, meghurcolás, pellengérre állítás! Hamis és valós tartalmú feljelentések özöne várható. Minden elégedetlen betegtől. Vagy, csak úgy! A zsíros magyar földből világviszonylatban élenjáró mennyiségben kel ki a feljelentő.

Ez a törvény persze pont olyan értelmetlen, hatástalan, mint volt az amerikai szesztilalmi (Volstead-) törvény, vagy Gorbacsov vodkatörvénye.

De jól hangzik. Ahelyett, hogy az állam végre tisztességesen megfizetné az orvosokat, nővéreket, és normális munka/gyógyítási körülményeket biztosítana. Csak hát ez így egyszerűbb! És pénzbe se kerül. Amire másutt van szükség. Szüksége Orbánnak.


 

Kommentek

h i r d e t é s