fbpx AM: változatos élményt nyújt az Őrségi Nemzeti Park kínálata | CIVILHETES

h i r d e t é s

AM: változatos élményt nyújt az Őrségi Nemzeti Park kínálata

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

AM: változatos élményt nyújt az Őrségi Nemzeti Park kínálata

2021. augusztus 21. - 10:45

 

Színes programokon keresztül mutatja be az Őrség különleges természeti, kultúrtörténeti és néprajzi értékeit az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság - közölte az Agrárminisztérium szombaton az MTI-vel.

Forrás: 24.hu

 Emlékeztettek: Magyarország legfiatalabb nemzeti parkját 2002-ben alapították, területe magában foglalja az Őrséget, a Vendvidéket, a Rába szabályozatlan völgyét, a Belső-Őrséget és Szentgyörgyvölgy környékét. Az igazgatóság létesítményeit évente átlagosan 70 ezer látogató keresi fel, az érdeklődők két látogatóközpont, öt bemutatóhely, 21 tanösvény, egy-egy arborétum és természetiskola kínálatából választhatnak.

    Azoknak, akik a térségben több napot is szívesen eltöltenének, a Keserűszeri vendégházban és a Harmatfű Természetiskolában nyílik erre lehetőségük. A nemzeti parkba látogatva érdemes megfigyelni a terület gazdag lepkevilágát, bejárni a szőcei tőzegmohás láprét tanösvényét, vagy Szalafőn bepillantani a bölények, vadlovak világába - hívta fel a figyelmet a minisztérium. Kiemelték: az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság a többi nemzeti park igazgatóságához hasonlóan arra törekszik, hogy minél komplexebb, négyévszakos programkínálattal várja vendégeit. Egyik legnépszerűbb rendezvényük az Őrségi Tökfesztivál, amelyet idén szeptember 10-12. között tartanak.

    A programok hagyományosan Nagyrákoson, Őriszentpéteren, Szalafőn és Magyarszombatfán zajlanak - ismertette a tárca. (MTI) 


 

h i r d e t é s

Kommentek