h i r d e t é s

Ami az önkormányzatnak nem sikerült, az sikerült kertvárosi civileknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ami az önkormányzatnak nem sikerült, az sikerült kertvárosi civileknek

2019. július 10. - 19:14

 

Kertvárosi civilek takarítottak az önkormányzati cég helyett, akinek a vezetője nemrég többmilliós jutalomban részesült.

2019. július 2-án H. Pál az erdőben sétálva figyelt fel a frissen lerakott szeméthalomra. Ekkor felhívta polgárőr ismerősét D. Jánost.

A polgárőr fotókat készített az illegális hulladékról, majd a Hídlap Facebook oldalán megosztásra is kerültek a képek.

Azonban az eltelt egy hét alatt semmi sem történt, hacsak azt nem számítjuk, hogy közben ázott és a szél is hordta kicsit a szemetet.

Éppen ezért Fizel Zoltán, július 9-én kedden, 10 éves fiaival a szemetet szelektálta és összegyűjtötte. A munka közben, elsőként, a hulladékot észlelő H. Pál éppen arrra sétált a családjával. Megörült, hogy valaki hajlandó is tenni, azonnal felajánlotta, hogy egy kisteherautóval segítene a hulladék elszállításában.

A hulladék a Szalézi lakótelepen található szelektív tárolóba lett elhelyezve, mivel máshová 17 órakor már nem lehet letenni szabályos keretek közt.

 

A szemét szinte kizárólagosan gyümölcsös dobozok, egyszer használatos fa és műanyag rekeszekből állt. Ez alapján okkal feltételezhető, hogy valamely gyümölcs árusítással foglakozó személy, vagy vállalkozás ilyen módon kívánt megszabadulni az általa átcsomagolt, vagy eladott terméktől.

A végeredmény


 

h i r d e t é s