h i r d e t é s

Amikor ex-bűnözők és vádlottak indulnak a választáson

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Amikor ex-bűnözők és vádlottak indulnak a választáson

2018. március 05. - 13:45

 

2017 szeptemberében befolyással üzérkedés bűntette miatt nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte Szepessy Zsoltot, Monok volt polgármesterét, az Összefogás Párt vezetőjét a Nyíregyházi Járásbíróság. 

 

A tényállás szerint 2013. január 1. és december 31. között az első- és a másodrendű vádlott - a harmadrendű segítségével, a negyed- és az ötödrendű vádlott közvetítésével - legalább 594 ukrán embertől minimum 386 100 eurót (több mint 111 millió forint) vett át, cserébe azonban egyetlen honosítási eljárást sem kezdeményeztek, az átvett összeget saját céljaikra fordították.

Most pedig országos listát állít az Összefogás Párt, amelynek Szepessy Zsolt a miniszterelnök-jelöltje. Nyilvántartása vette a választási bizottság Pogány István képviselő-jelöltet is, aki Völner Pál (Fidesz) körzetében indul.

Launk úgy értesült, hogy Pogány István öt évet törtött börtönben, kábítószerrel való visszaélés és fegyveres rablás miatt. Úgy tudjuk a Magyar Összefogás Párt szorosan kapcsolódik a Békemenethez, illetve az azt szervező társasághoz. Lapunk forrása úgy tudja, hogy a kispárt a Fidesz érdekkörébe tartozik, és a névválasztással egyetlen céljuk van, az ellenzéki összefogást lejáratni.

Az a kormány szerint rendben van, hogy a miniszterelnöknek nem szükséges nemzetbiztonsági átvizsgálás, ezért nem is csodálkozom nagyon azon, hogy ma már a büntetett előélet sem akadály az országgyűlési választásokon való induláshoz.


 

h i r d e t é s