h i r d e t é s

Aprítás és turmixolás a horgászat sikerének jegyében

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Aprítás és turmixolás a horgászat sikerének jegyében

2022. szeptember 26. - 08:22

Mi köze a turmixolásnak és aprításnak a pontyhorgászathoz? Miért lehet indokolt szerencsét próbálni egy-egy kukoricás vagy magos turmix bevetésével? Illetve mire lehet szükség ahhoz, hogy a kísérlet sikerrel járjon? A cikkből máris kiderülnek a részletek.

Forrás: tacklebait.hu

Hogy jön egyáltalán a turmixolás a horgászathoz?

A pontyfélék csalogató etetése kapcsán. Leginkább akkor, ha kukoricaféléket, tigrismogyorót, netán némi bojlit szeretnénk alkalmazni a csalogató hatás érdekében. A turmixolás, vagy másként fogalmazva az aprítás, főként a kukoricafélék, illetve a tigrismogyoró használatával működik igazán hatásosan.

Nem túl bonyolult a dolog, pláne a TackleBait.hu horgász webáruház magok szempontjából rendelkezésre álló kínálatából válogatva. Amelyeket ha turmixoljuk, akkor eltérő textúrát kapunk, miközben a fizikai behatás is extrán hozzáad a magok csalogató hatásához.

Ha volt már szerencsénk érezni a turmixolt csemegekukorica fenomenális illatát, akkor sejthetjük a rendkívüli hatékonyság hátterét. Ehhez adjuk még hozzá pluszban, hogy a pontyfélék megőrülnek a turmixolt magokért.

Hogyan tudjuk a legtöbbet kihozni a turmixolt magfélékből?

Nyilván akkor fog működni a dolog, ha ügyesen és célzottan etetünk. Ehhez precízen fel kell térképezni, hogy a vízterület mely részein, illetve rétegeiben tartózkodnak a pontyok vagy az egyéb célhalak.

A következő feladat hajszálpontosan erre a célterületre juttatni a turmixolt kukoricát és egyéb magokat. Ez lehet akár az egyéb etetőanyaggal együtt bekeverve vagy akár spomb segítségével is, ha koncentráltan akarjuk kivitelezni a dolgot.

Fontos, hogy mindezt a kívánt mennyiségben tegyük. El kell találni az arany középutat. Nem jó az sem, ha túl keveset etetünk. De az sem tanácsos, hogy túletessük a halakat. Mértéket tartva és hatékonyan turmixolva viszont jó esélyünk lehet, hogy nagyobb haltömeget magunk elé állítsunk.

Az aprítás és turmixolás praktikus eszköze horgászatoknál

Semmi bonyolultra nem kell gondolni a kivitelezés kapcsán. Bőven megteszi egy olyan praktikus kéziszerszám, amilyen például a Garbolino turmix. Ezzel a kis eszközzel pikk-pakk tudunk haladni és akár egy etetésre való magmixet turmixolni.

Pláne, hogy a kézben könnyen elférő szerkezet működése is pofonegyszerű. Egy tálka részbe beöntjük a magféléket, majd a szerkezetet lezárjuk a fedél segítségével. Aztán már csak annyiból áll a feladat, hogy könnyed tekerő mozdulattal felaprítjuk a magokat.

Pár másodperc az egész, majd amikor végeztünk, csak öntsük a kész turmixot egy tálkába. Amint összeállt a kívánt mennyiség, máris elkezdhetünk dolgozni a vízbe juttatásán. Utána pedig ideális esetben figyelhetjük is a botokat, mert egészen jó eséllyel érkezni fognak a kapások. Hajrá, sok sikert a kivitelezéshez!


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky