h i r d e t é s

Aranyrudakkal teli titkos szoba kulcsára bukkantak, a helyiséget azonban nem találják

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Aranyrudakkal teli titkos szoba kulcsára bukkantak, a helyiséget azonban nem találják

2021. február 23. - 10:25

Különös kulcsot találtak az egyik norvég székesegyházban, melyhez egy papírt is mellékeltek, amire azt írták, bárki is leli meg ezt a kulcsot, kinyithatja vele azt a termet, amelyben 500 kilogramm aranyat helyeztek el.

Forrás: Bygghytta ved Nidarosdomen / Facebook

A Trondheim városában lévő lutheránus székesegyház felújítása közben bukkantak rá a furcsa kulcsra, amelyhez egy levelet is csatoltak, amit 1830-ban kelteztek.

Facebookon közzétett videó szerint az egyik renoválást végző munkás figyelt fel először a fából készül panelek közé szorított kulcsra, melyről egy papírcetli lógott le.

“Bárki is találja meg ezt a kulcsot, kinyithatja vele annak a földalatti titkos szobának az ajtaját, ami a kandallótól jobbra található, és amelyben 500 kilogramm aranyat temettünk el” – olvasható a levélben.

Szakértők egyöntetű véleménye alapján a papír és a tinta teljes mértékben megfelel annak a kornak, ami a levél alján szerepel, így kizárható, hogy hamisítványról lenne szó.

A Facebook-videó alatti kommentszekcióban többen is felajánlották segítségüket a keresésben, egyesek azonban úgy gondolják, ha végül meglelik a kincset, az aranyrudaknak múzeumban lenne a helyük.

A Nidaros Katedrálist 1070-ban alapították, és itt temették el II. Olaf norvég királyt, továbbá a koronázási ceremóniák egyik fő helyszínéül szolgált évszázadokon keresztül, ezen felül a középkori St. Olafsleden zarándokutak egyik célpontjaként is számon tartották. (liner.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s