h i r d e t é s

Az ámokfutó örömapa gyilkosa: Gyerekekre célzott, azért öltem meg!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az ámokfutó örömapa gyilkosa: Gyerekekre célzott, azért öltem meg!

2015. május 20. - 16:08
0 komment

 

„Talán sikerült megmentenem néhány embert a haláltól”

– így próbálja csillapítani háborgó lelkiismeretét az a férfi, akinek valószínűleg tényleg nincs oka az önmarcangolásra: Emanuel Donjon vetett véget annak a mészárlásnak, amit szombaton rendezett egy férfi a szerbiai Martonoson. - írja a blikk.hu

Mint a Blikk megírta, az őrjöngő Rade S. (†55) hat emberrel végzett a túlnyomórészt magyarok lakta településen egy menyegző után. A férfi először anyósával és apósával végzett, majd kocsiba vágta magát, és átment menye, Natália (†25) szüleinek házába. Itt agyonlőtte az ifjú arát, majd az ő szüleit, B. Sándort (52) és Karolinát (†43) is megölte. Tombolásának az esküvő után a családnál vendégeskedő, egyébként Franciaországban élő férfi vetett véget, aki leütötte egy széklábbal: a csapás olyan erősre sikerült, hogy a gyilkos belehalt sérülésébe.


Rade S. hat emberrel végzett

– Amikor a férfi belépett a házba, azonnal elkezdett lövöldözni – mondta Donjon a Srbija Danas című szerb lapnak. – Végzett három áldozatával, és a feleségemet is megsebesítette. Célozni próbált az itt lévő három kisgyerekre, köztük az enyémre is, de addigra őket kimentették a többiek.

A férfit a rendőrök kihallgatták a magyarkanizsai rendőrségen, de egyelőre minden jel arra mutat, hogy önvédelemből cselekedett, sőt ő mentette meg a házban lévő többi ember életét is.

– Nem tudtam mást csinálni, ez a férfi meg akarta ölni a feleségemet és a gyerekemet is – magyarázta Donjon, aki most azért izgul leginkább, hogy felesége felgyógyuljon. A nő súlyosan megsérült a lövöldözésben, a golyó a vállát találta el, jelenleg egy szerb kórházban ápolják.

A szerb belügyminiszter a történtek után leváltotta a magyarkanizsai és a zentai rendőrkapitányság két parancsnokát. Nebojsa Stevanovits, a tárca vezetője közölte, hogy azért menesztette a két rendőrkapitányt, mert az esettel kapcsolatban több szabálytalanságot is vétettek: mint megírtuk, a gyilkos ellen korábban már többször tettek feljelentést, komolyabb következménye mégsem lett a dolognak.

 

blikk.hu (Címlap Fotó: Emanuel Donjon Franciaországból érkezett feleségével az esküvőre)

@Az ámokfutó örömapa gyilkosa: Gyerekekre célzott, azért öltem meg!„Talán sikerült megmentenem néhány embert a haláltó...

Posted by SEJT on 2015. május 20.


 

h i r d e t é s