h i r d e t é s

Az AVALON állásfoglalása a hétvégi tüntetés kapcsán

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az AVALON állásfoglalása a hétvégi tüntetés kapcsán

2020. július 14. - 07:16

 

Az Avalon Center Kft. drótpostán érkezett rekacióját a hétvégi, tatai tüntetéssel kapcsolatban változatlan formában közöljük.magánberuházásból

a vasárnapi tüntetés Tatán - Forrás: Borsod24.com

Az AVALON felháborítónak tartja, hogy politikai ügyet csinálnak egy

Az Avalon Center Kft. teljes mértékben értetlenül áll a Tatára tervezett beruházása körül kialakult, politikai szándék által vezérelt hisztériához. Tűrhetetlen, hogy Magyarországon egy tisztességes szándékkal érkező – egyébként hazánk egyik legjobb export termékét előállító, 1200 embernek munkát adó, nem csak a térségben meghatározó gazdasági szerepet játszó, számos környezetvédelmi elismerésben részesülő – száz százalékban magyar beruházó építési szándékát pártpolitikai haszonszerzésre használják fel, egy olyan tömeghisztériában, mely megalapozatlan feltevésekre és konkrét csúsztatásokra épül. 

Az Avalon Center Kft. már a döntési szándékot megelőzően és a májusi bejelentés óta is folyamatosan korrektül és naprakészen tájékoztatja Tata lakosságát és a közvéleményt tervezett szálloda beruházásával kapcsolatosan. Az év elején megvásárolt, a tatai Öreg-tó partján fekvő építési telken, a jelen szabályozás értelmében (amit egyesek hajlamosak saját olvasatukban, a központozás elhagyásával egészen másképp értelmezni) akár már holnap kérhető építési engedély egy több mint 80 lakásos (12 000 négyzetméteres, 7 méter magas), felszíni parkolással rendelkező turisztikai célú apartmanház megépítésére, ahogyan az a tó túlsó oldalán, a volt bőrgyár esetében történt. A befektető azonban erre a helyre egy olyan értékteremtő, a város fejlődését szolgáló hotelt és ehhez kapcsolódó városi fejlesztéseket álmodott meg, többek között a forrás hiányában pusztulásra ítélt műemlék lóistálló teljes mértékű felújításával, melyhez egyelőre egy bemutatott és két további tervezett koncepciótervet készíttet elő. Jelenleg a szabályozási terv módosításához a város által kért nagyon sokrétű, és minden– környezetvédelmi, madártani, műemlékvédelmi – szempontra kiterjedő vizsgálatok folynak. Az Avalon Center Kft. kijelenti, a tervekkel és az építéssel kapcsolatban még semmi konkrétum sincsen jelen pillanat sem. Az Avalon Center visszautasít minden politikai vádat és a beruházásának bármilyen politikai szándékkal való azonosítását. 

„Részünkről nem értjük és nem tartjuk elfogadhatónak, hogy politikai célból a fejlesztő céget és annak személyét másnak tulajdonítják. A tatai Öreg-tó partján beruházó és fejlesztő továbbra is az Avalon Center Kft. és az is marad. Felettébb furcsának tartjuk, hogy pont azok vádolnak bennünket politikai háttérrel, akikkel – a demonstráció szervezésében, parlamenti interpelláció keretében és ellenzéki sajtótájékoztatók alkalmával -politikai pártok kooperálnak, pártpolitikai haszonszerzés céljával.” – hangsúlyozta a beruházó állásfoglalását Tóth Róbert ügyvezető. „Az Avalon Center Kft. Tatán a legmagasabb szakmai körökkel és szakemberekkel, a szakhatóságokkal és a városvezetéssel felvette a kapcsolatot és folyamatosan egyeztet. Azt azonban határozottan kijelentjük, hogy sem most sem a jövőben abszurditásokon és valótlanságokon alapuló, az egész országból összeverbuvált, politikai alapon szerveződő politikai nyomásra nem fogunk reagálni.”

A hétvége eseményei, ahogyan azt a megjelent politikusok személye is igazolta, nem az Avalon Center Kft. szállodaberuházásáról, de még csak nem is a tatai Öreg-tóról, csupán a jelenlegi polgármester és az országgyűlési képviselő politikai szerepének gyengítéséről szól. Így írja felül a politika a tisztességes befektetői szándékot és a város, valamint a gondolkodó polgárok érdekeit. 


 

h i r d e t é s