h i r d e t é s

Az egyfarkú kutya

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az egyfarkú kutya

2021. november 02. - 08:27

 

Márki-Zay a begyűjtős kampánya során eljutott a Kétfarkú Kutyákhoz.
Felajánlotta Kovács Gergelynek, hogy a (még nem létező) saját listáján "megpróbál egy helyet biztosítani a Kétfarkúaknak, ha cserébe nem indítanak önállóan jelölteket."

Nem valami bőkezű ajánlat!
Ha lesz frakcióm, egy helyet kaptok. (Gondolom te, Kovács Gergely.)
Cserébe számoljátok fel magatokat!
Nem csak szűkmarkú az ajánlat, de ostoba is: általában bejuthatónak ítélik. a Kétfarkúakat.)

Nem is ezzel van bajom! Ha valaki alul árazza, hülyének nézi (és megvásárolhatónak) a tárgyaló partnerét, hogy adja országát egy lóért, legföljebb beintenek neki.

Bajom azzal az indoklással és hozzáfűzöttekkel van, amivel, amikkel Kovács visszautasította a kihagyhatatlan ajánlatot.

Kifejtette ugyanis, hogy az ajánlat elfogadható lenne, ha Márki-Zay egyidejűleg szakít az MSZP-DK-Jobbik triásszal.

Ha ez nem történik meg, akkor a Kétfarkúak, a jelenlegi elhatározásuk szerint külön indulnak, nyolcvanöt helyen állítanak saját jelöltet (még Zuglóban is, Hadházyval szemben) és lesz, ami lesz!

Na, mármost!

Szívük joga! Csak sajnos kilóg a lóláb!
A lóláb, amelyt túlságosan méretesen mutatkozott 2014-ben Schiffer, 2018-ban Fekete-Győr választási stratégiájában (LMP, Momentum), mellyel oroszlánrészt vállaltak abban, hogy a Fidesz másodszor és harmadszor is kétharmaddal nyert.

A saját pártjukat ugyan bejuttatták a parlamentbe, csak minek?
Mármint a pénzen kívül, melyet a parlamenti pártoknak kiutalnak.

Kovács nyilatkozata, miszerint a fenti három párttal semmilyen együttműködésre nem hajlandóak, sem a választások előtt, sem a választások után (ellenzéki győzelem esetén sem), megkérdőjelezi a Kétfarkúak elkötelezettségét, vagy komolyan vehetőségét.

Utóbbit sokan kezdettől vitatták, én rokonszenveztem az atipikus, sokszor kifejezetten szellemes és mindig közhasznú ötleteikkel, meg az eltökéltségükkel, hogy újra és újra felépítették a hatalom által lerombolt, buszmegállókban manifesztálódott kártyavárukat.
Azzal együtt is szimpatizáltam velük, hogy semmiféle programot nem adtak, érdemi, fontos kérdésekben hallgattak, szinte illegalitásban léteztek, ahová senki nem száműzte őket.

Fiatalság, bolondság? Nem! Az a gyanúm, hogy egyszerűen üres a tarisznya, nincs programjuk. Már azon kívül, hogy be akarnak jutni (legalábbis Kovács Gergely be akar jutni) a parlamentbe!

Mint Schiffer és Fekete-Győr.
Úgy tűnik, legalább annyi hasznunk lesz/lenne belőle.

Ha valaki nem látja a fától az erdőt, vagy nem hajlandó odanézni, azzal nem lehet mit kezdeni.
Ha valakinek nem Orbán lecserélése a legfontosabb, hanem az MSZP, a DK (és a Jobbik) eltüntetése, azzal nekem nincs dolgom.
Ha valaki "legföljebb ellenzékben lesz", sag schon, akkor ne legyen ott a parlamentben, ne vegye el más ellenzéki pártoktól a helyet!

Nyomattam két éve egy Kétfarkú-logós pólót, ámbár általában tartózkodom az ilyesmitől.
Politikai és egyéb színvallásnak szerintem nem magamutogató módon, a gyomromon van a helye.
De ez nagyon megtetszett, és megkésett (vagy újra felidézett) polgárpuffasztó ifjonti reményekkel viseltem is. (A kutya se ütközött meg rajta, a francba!)

Most úgy döntöttem, hogy megszabadulok tőle. Pedig tiszta pamut!
Már amennyire.


 

Kommentek

h i r d e t é s