h i r d e t é s

Az első mínuszokra még várni kell, nem tágít a meleg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az első mínuszokra még várni kell, nem tágít a meleg

2018. október 29. - 06:08

 

Hétfőtől is marad a szokatlan meleg, habár kedden egy gyenge hidegfront miatt pár fokkal visszaesik a hőmérséklet. Mintha nem is október végén járnánk! - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Hétfőn délelőtt elkezd szakadozni, vékonyodni a felhőzet, egyre többfelé előbukkan a nap. Délután tovább vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a változékony időben napsütésre is számíthatunk. csapadék nem valószínű. A déli szél erős lesz. Kora délután 20, 25 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn gyenge melegfront jellegű hatás érvényesül, tovább fokozódhatnak a gyulladásos panaszokkal élők tünetei. Az óraátállítást és a szelet nehezebben tolerálóknak is megterhelő napjuk lehet. -  írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn még mindig a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében jelentkezhetnek kellemetlenségek. Erősödhetnek a gyulladásos panaszok, így az ízületi és a torokgyulladás is. Elsősorban a nyugati tájakon migrént is tapasztalhatnak az arra hajlamosak, és országszerte ingerlékenység, türelmetlenség lehet jellemző humánmeteorológiai tünet.

A szabad levegőn való kirándulás vagy akár egy rövid séta is megnyugtathat, bátran sportolhatunk is odakint, ezzel levezethetjük az esetlegesen jelentkező, ok nélküli feszültséget. A testmozgást inkább a délelőtti vagy kora délutáni órákra időzítse, lefekvés előtt már ne sportoljon!

A téli időszámításra való átállás egyeseket még mindig megviselhet. Alvászavarok, napközben tapasztalt álmosság léphet fel, emiatt pedig csökkenhet a teljesítőképessége is. Az időben történő elalvás, és az új időszámításhoz időzített ébredés azonban jót tehet, az étkezésben is próbáljon igazodni az egy órával eltolódott napirendhez.

A közlekedést főként nyugaton erős oldalszél nehezítheti, csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása. Az ingerlékeny sofőrök szintén fokozhatják a balesetveszélyt, és amennyiben koncentrálási problémákat vagy tompa reflexeket tapasztal, mindenképpen tartson egy rövid pihenőt!

idojaras.hu/meteoklinika.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s