h i r d e t é s

Az Emirates és az UNICEF együttműködik a Covid-19 vakcinák igazságos elosztása érdekében

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az Emirates és az UNICEF együttműködik a Covid-19 vakcinák igazságos elosztása érdekében

2021. február 17. - 16:04

 

Az UNICEF Humanitárius Légi Szállítmányozási Kezdeményezése szellemében segíti az Emirates a vakcinák és a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök igazságos elosztását világszerte.

Az Emirates SkyCargo és az UNICEF megállapodást írt alá a Covid-19 oltóanyagok, gyógyszerek, gyógyászati eszközök és egyéb kritikus eszközök soron kívüli légi szállításáról. A megállapodás része az Emirates intézkedés-sorozatának, melynek célja, hogy a légitársaság segítse a világ országait a járvány okozta károk enyhítésében, és felgyorsítsa a visszatérést a normális élethez.

A megállapodás bejelentése:

Az UNICEF Humanitárius Légi Szállítmányozási Kezdeményezéséhez olyan vállalatok, intézmények és szervezetek csatlakoztak, amelyek adottságaiknak köszönhetően segíthetik az oltóanyagok igazságos elosztását a világ több mint 100 országában. Az együttműködés – amelynek alapja az UNICEF COVAX Facility programja - egyben modellként szolgálhat a jövőbeni globális egészségügyi vagy humanitárius vészhelyzetek kezelésében.

"Minden egyes nap számít a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Minél hamarabb jut el a vakcina minél több országba, annál gyorsabban fékezhetjük meg a járvány terjedését és állhat talpra a világ” – indokolta Nabil Sultan, az Emirates szállítmányozásért felelős alelnöke, a légitársaság elkötelezettségét a vakcinák igazságos elosztásának támogatása iránt. Az Emirates SkyCargo december óta vesz részt az oltóanyag szállításában. Ennek érdekében speciálisan kialakított raktár és elosztó létesítményt hoztak létre Dubajban – a legnagyobbat a világon -, amely képes a hőmérséklet-érzékeny oltóanyagok tárolására és elosztására. Ezzel Dubaj lett a vakcina-elosztás és -szállítmányozás egyik globális központja.
AZ UNICEF Humanitárius Légi Szállítmányozási Kezdeményezéséről ezen a weboldalon lehet többet megtudni.

Mindent a biztonság érdekében

Az Emirates bővülő járatkínálata mellett továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa, és garantálja utasainak és munkatársainak biztonságát és egészségét. A légitársaság átfogó higiéniai intézkedéseket vezetett be a járvánnyal kapcsolatban. A Budapestről induló gépre a 12 évnél idősebb utasoknak kizárólag érvényes, kinyomtatott, angol vagy arab nyelvű, negatív PCR-teszttel lehet felszállni (visszafelé erre nincs szükség). Az utasok beszálláskor higiéniai készletet kapnak, és a repülés idején, illetve a repülőtereken is kötelező végig a maszk viselése. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik. További információk itt olvashatók.

Emellett a légitársaság rugalmas jegyfoglalást vezetett be: azon utasok, akiknek jegye 2021. március 31.-et megelőző dátumra szól és a járványügyi korlátozások miatt nem tudnak a foglalt időpontban utazni, megtarthatják jegyüket, és 24 hónapig ingyenesen átfoglalhatják más időpontra.


 

Kommentek

h i r d e t é s