h i r d e t é s

Az esztergomi Szent István strandfürdőben túlóráznak a gyerekek!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az esztergomi Szent István strandfürdőben túlóráznak a gyerekek!

2019. április 09. - 15:06

 

És mindezt az egész város tűri!

Forrás: Rendes Esztergomi Vízilabda Sportegyesület- REVSE

2019. április 11-én kerül az esztergomi képviselő-testület elé az az előterjesztés amely arról szól, hogy a városi uszoda eddigi nyitvartási idejét 2 órával hosszabbítsák meg.

A nyitvaratási idő meghosszabítása azért került napirendre, mert hétköznap esténként (!) 19:15-től 20:45-ig egy frissen bejegyzett vízilabda egyesület intenzív, versenyre felkészítő edzésekett tartana gyerekeknek.

Ezzel kapcsolatban megkérdeztük Rendes Csaba, volt élsportolót és edzőt, hogy mi a véleménye erről a rendelet-tervezetről.

"Volt élsportolóként és edzőként felháborítónak tartom, hogy ezen esti időszakban gyerekeket edzünk.
Zárás utáni nyitvatartás tehát azt jelenti a másik csapat (Vízilabda) 19.15-től szeretné kibérelni az 50-es medencét és gyerekeket edzeni 19.15-től, 20.45-ig! GYEREKEKET!
Esztergom és a környék sportéletének aktív résztvevője vagyok 25 éve ezért felelős személyként szeretném ezen ötlet ellen felemelni szavamat.
Felelős edző nem teheti meg, hogy ezen időpontban egy minőségi vízilabda edzést vagy más edzést levezényeljen.
Ráadásul mivel a gyerekek nem is esztergomiak ezért Esztergomtól távolabb eső otthonukba hazautazzanak, 21.30-22.00 körül vacsorázzanak majd valahogy teli hassal elaludjanak és kora reggel kelés 7.00 vagy hamarabb mert ugye az iskola az első.
Felelős szülők remélem átérzik, hogy egy kiskorú gyermek életében meg van a reggeli, ebéd, vacsora helye-ideje.
Gyermekek bioritmusát megzavarni óriási vétség.
Kérem a testület tagjait gondolják át mire adnak engedélyt városunkban."

- mondta el Rendes Csaba

Előzmények

"A kérelemet egy másik Vízilabda egyesület adta be, akiket Heer Lajos invitált Esztergomba.
2015 óta azonban működik Esztergom városában vízilabda egyesület, a REVSE-Esztergom csapata. Két volt élsportoló edzi a csapatot, egy világbajnok, Rendes Csaba felel a vízilabda alapjainak elsajátításáért, mellette szakterülete az (úszóedző és triatlon edző) úszás alapjainak tanítása és a technika javítása.
Bereczki Miklós Bajnokok Ligája győztes vízilabda szakedző felel a vízilabda szakmai munkájáért, viszi és bajnokságban szerepelteti a REVSE-Esztergom csapatát.
Revse-Esztergom vízilabda egyesület bérli az uszodát hétfőtől-péntekig esti időpontokban - zárás előtti időpontokban.
Hétfő-Szerda-Péntek: 17.00-18.45
Kedd-Csütörtök: 17.45-18.45

Esztergomi Szent István Strandfürdőben 2018 szeptemberében történt pályaelosztó megbeszélésen az új vízilabda kezdeményezés nem kapott szerződést, ezért azóta Heer Lajossal együttműködve mindent megtesznek, hogy az esztergomi szerződéssel rendelkező REVSE-Esztergom egyesületét megpróbálják elüldözni, akadályozni működésében.
Heer Lajos évek óta akadályozza és megpróbálja ellehetetleníteni a REVSE-vízilabda csapatát, személyes bosszúhadjáratot folytat a REVSE csapat ellen és személy szerint Rendes Csaba ellen.
Az Esztergomi Szent István Strandfürdő igazgatójaként a fürdőben üzemelteti saját egyesületét az Esztergomi Triatlon Klubot, ami már magában nonszensz. Hogy lehet valaki egyben a városi tulajdonú Fürdő igazgatója és működtetheti saját egyesületét úgy, hogy akadályoz és próbálja ellehetetleníteni a neki nem szimpatikus csapatokat? 2019-ben ez miért fordulhat elő?
Elképesztő incidensek fordulnak elő a fürdőben méltatlan Esztergom városához." - tette hozzá Rendes Csaba.

Másnak is vannak gondjai a fürdő működésével


 

h i r d e t é s