fbpx Az EU közel 3 milliárd euró előfinanszírozást folyósít a helyreállítási alapból három uniós tagállamnak | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az EU közel 3 milliárd euró előfinanszírozást folyósít a helyreállítási alapból három uniós tagállamnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az EU közel 3 milliárd euró előfinanszírozást folyósít a helyreállítási alapból három uniós tagállamnak

2021. augusztus 03. - 14:51

 

Az Európai Bizottság kedden bejelentette, hogy első körben három uniós tagállamnak - Belgiumnak, Luxemburgnak, és Portugáliának -  folyósít összesen közel 3 milliárd euró előfinanszírozást a koronavírus-járvány okozta károk fedezésére szolgáló helyreállítási alapból.

Forrás: 24.hu

Az Európai Unió végrehajtó testületének illetékes szóvivője szerint Belgiumnak 770 millió, Luxemburgnak 12,1 millió, és Portugáliának 2,2 milliárd euró áll immár rendelkezésére, hogy végrehajtsák a nemzeti helyreállítási terveikben felvázolt kulcsfontosságú beruházási és reformintézkedéseket. Ez az összegaz őket megillető tejes finanszírozás 13 százaléka.
     A bizottság a további kifizetéseket az tervek megvalósításának alapján fogja engedélyezni.

Belgium várhatóan további 5,9 milliárd, Luxemburg 93,4 millió és Portugália pedig 13,9 millió euró vissza nem fizetendő támogatásban fog részesülni.
    Az EU a 750 milliárd eurós helyreállítási alap létrehozásáról szóló rendeletben hat szakpolitikai pillérhez kapcsolódóan határozta meg a pénzek elköltését.     E területek közé tartozik a zöld és a digitális átállás, az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés, valamint a társadalmi és területi kohézió. Ugyancsak fontos reformterület az ipar dekarbonizálása, az épületek felújítása, a közigazgatás digitalizálása és a munkaerő átképzése.


 

h i r d e t é s

Kommentek