h i r d e t é s

Az illiberális türk-kipcsák vezető hatalom miért nem akarj megvédeni a dolgozóit?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az illiberális türk-kipcsák vezető hatalom miért nem akarj megvédeni a dolgozóit?

2020. március 29. - 12:54

Mindenféle katonai alapon végiggondolt akciótervről hallottunk, ami nagyjából a multiknak meg a munkaadóknak jó, de nem hallottunk arról, hogy mit tesz a kormány az ellehetetlenült családokért, egyénekért.

Orbán Viktor - Forrás: Euronews

Az infláció dübörög, a fogyasztóvédelem bujkál, a kormány és a miniszterelnök a Habonyi-program alapján állandó harcban van, csak a zemberek vannak szarban.

Az új szlovák kormány vezetője, Igor Matovič  bejelentette, hogy a szlovák kormány:

Azon cégek alkalmazottainak, amelyeknek kötelezően be kellett zárniuk a koronavírus-járvány miatt, az állam a fizetésük 80%-át téríti.

A csökkent bevétel mértékének megfelelő támogatáshoz jutnak a magánvállalkozók és a cégek alkalmazottai:

> 20% / 180 €
> 40% / 300 €
> 60% / 420 €
> 80% / 540 €

  • Az állam havi 500 millió eurót különít el a kereskedelmi bankok számára, melyek a vállalkozók számára előnyös hiteleket kínálnak majd.
  • A karanténba került alkalmazottak, valamint azon szülők, akik a gyermekük mellett ápolási díjat (OČR) igényeltek, a bruttó fizetésük 55%-át kaphatják kézhez.
  • Azon munkáltatók, amelyek jövedelme legalább 40%-kal visszaesett, elhalaszthatják a járulékok befizetését.
  • Azon munkáltatók, amelyek jövedelme legalább 40%-kal visszaesett, elhalaszthatják a jövedelemadó-előleg befizetését is.
  • Azon cégek, amelyek 2014 és 2018 közötti veszteségüket eddig még nem számolták el, lehetőségük lesz azt egyszerre érvényesíteni.

Az eddig dübörgött és másoknak példát adó, illiberális Türk-Kipcsák vezető hatalom miért nem akarja, vagy nem tudja, minimum a fentieket a zembereknek megadni?


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s