h i r d e t é s

Az MSZP jogi segítséget nyújt azoknak az újságoknak, amelyeket Tiborcz ügyvédje perrel fenyeget

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az MSZP jogi segítséget nyújt azoknak az újságoknak, amelyeket Tiborcz ügyvédje perrel fenyeget

2019. július 31. - 17:38

 

Az MSZP elnöke Facebook-posztban reagált arra, hogy Tiborcz István ügyvédje felszólított több szerkesztőséget: távolítsanak el minden olyan cikket, amelyben a „Tiborcz-adó” kifejezés szerepel.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke - Forrás: Dr. Tóth Bertalan / Facebook

"A napokban megjelent hírek szerint Tiborcz István ügyvédje levelet küldött több szerkesztőségbe, amelyben felszólította azokat, hogy távolítsanak el minden olyan cikket, amelyben a – Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt által megalkotott és bevezetett – „Tiborcz-adó” kifejezés szerepel.

Az indoklás szerint a kifejezés sérti Tiborcz becsületéhez, jó hírnevéhez, az emberi méltóságához és a névviseléshez fűződő jogát. Ha nem tesznek eleget a kérésnek, akkor perekkel, és súlyos pénzügyi következményekkel nézhetnek szembe" - írja posztjában Tóth Bertalan. 

Majd így folytatja: "Normális világban persze egy-egy ilyen levéltől nem kellene tartani, hiszen – klasszikust idézve: „mindenkinek jogában áll hülyének lenni”, és olyan leveleket küldeni a szerkesztőségeknek, amilyet akar. De nem élünk normális világban! 

Elfogadhatatlan, hogy a hatalom és a hatalom emberei különféle eszközökkel próbálnak nyomást gyakorolni a még megmaradt, független médiumokra, hogy az általuk kellemetlennek gondolt ügyekről és az érintett szereplőkről ne eshessen szó. A konkrét esetben egy olyan fiatalemberről van szó, aki főszereplője volt az ELIOS-botránynak, aki történetesen a miniszerelnök veje, és aki az állami és önkormányzati megbízásoknak is köszönhetően néhány év alatt a 32. leggazdagabb magyarrá vált" - írja a pártelnök. 

"De mi a problémája Tiborcznak? Hogy Karácsony Gergely vele példálózik, amikor a közpénzek révén leggazdagabbakká vált NER-lovagoktól nagyobb hozzájárulást szeretne a közös terhek viseléséhez? Vagy az, hogy a független médiumok beszámoltak Karácsony Gergely sajtótájékoztatójáról? Egyik esetben sem a szerkesztőségeknek kellene levelet írnia.

Éppen ezért azt üzenem a médiumoknak: ne hagyják magukat megfélemlíteni! Ha kell, az MSZP jogi segítséget is ad, mert a sajtó- és szólásszabadság kérdésében nincs hova hátrálni" - zárul a bejegyzés. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s