h i r d e t é s

Az MSZP-vel szembeni titkos akcióhoz toborzott aktivistákat a Momentum

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az MSZP-vel szembeni titkos akcióhoz toborzott aktivistákat a Momentum

2020. február 25. - 07:40

 

Egy a neve elhallgatását kérő a Momentum ifjúsági szervezetében, a TizenX nevű formációban tag fiatal momentumos juttatott el hozzánk egy érdekes felhívást, amiből kiderül, hogy egy MSZP-vel szembeni akcióhoz toboroz a párt aktivistákat. - írja a hirhugo.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Egy igazán megdöbbentő levelet kapott a Hír Hugó, egy fiatal momentumos aktivista küldött nekünk egy felhívást, amiből kiderül, hogy a Momentum TizenX nevű ifjúsági szervezet zárt Facebook csoportjában a párt egy  az MSZP-vel szembeni akcióra toboroz aktivistákat.

A felhívásból kiderül, hogy a fiatal politikus palánták az állampolgárok unalmas bajainak hallgatása helyett, most egy izgalmasabb akcióra készülnek a XIII. kerületben az MSZP-vel szemben, ráadásul még a rendőrségi igazoltatás sem kizárható.

A momentumos aktivista levelében elárulja, hogy nem másról lett volna szó

mint, hogy a most hétvégén, március 1-én tartandó időközi választásokon induló MSZP-s jelölt plakátjainak megrongálására keresett a párt önkénteseket.

A fiatal momentumos azt is írja még, hogy azért juttatta el hozzánk a felhívást, mert szerinte az ellenzéki pártoknak nem egymás ellenében kellene akciókat szervezni, hanem a Fidesz legyőzése kellene az egyetlen célnak lenni, majd hozzá teszi, hogy bár a plakátrongálást a Fidesszel szemben sem támogatja.

Ha unod az állampolgárok bajait, inkább jelentkezz az MSZP-vel szembeni akcióra!

Most vasárnap azért tartanak a XIII. kerület 9. számú választókerületében időközi választást mert az ott győző közös ellenzéki jelölt lemondott a képviselői mandátumáról. Az ellenzéki pártok megállapodásának része volt, hogy ebben az esetben az MSZP jelölhet  a választókerületben új jelöltet.

A Momentum kezdetben tagadta, hogy lett volna ilyen megállapodás, de később kénytelen volt elismerni, hogy valóbban ebben állapodtak meg, de ezt azért nem tartják be, mert nekik ez már nem előnyös.

A XIII. kerületet 1994 óta az MSZP-s sikerpolgármester Tóth József vezeti, aki a legutóbbi önkormányzati választáson a szavazatok 80 százalékával újrázott.

hirhugo.hu


 

h i r d e t é s