h i r d e t é s

Az MTI elismerte, hogy a Néppárt felfüggesztette a Fideszt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az MTI elismerte, hogy a Néppárt felfüggesztette a Fideszt

2019. május 08. - 07:57

 

Aztán persze gyorsan eltűntették a nyomokat, de nem elég gyorsan. Mondjuk nehéz is lenne, mert a fideszesek csecsén lógó – és ha már itt tartunk a méltatlanul haldokló független magyar médián kívül – van még pár, nem is kevés felület, amelyik egyértelműnek tekinti a felfüggesztést támogató 190 szavazatot.

Forrás: magyarhang.org

Ahogy azonban az itt Abszurdisztánban megszokott, kötelező kánon van, aminek következménye, hogy ha nem azt mondod, amit a Fidesz elvár, könnyen találhatod magad a pálya szélén. De mindez nem számít, hiszen Orbán szerint Magyarországon sajtószabadság van. Egész addig, amíg az ő… dudáját fújod.

Emiatt izzadhat is a Távirati Iroda felelőse, hiszen arról volt szó, hogy a Fidesz önmaga függesztette fel magát a Néppártban. Igaz, azt is mondták, hogy kilépnek felfüggesztés esetén a pártcsaládból, de ugye Putyin nem örülne egy diszfunkcionális talpnyalónak az unió határain belül.

A Fidesz azonban a szavazás előtt kijelentette, hogy ha felfüggesztik a tagságát, akkor kilép, viszont nem lépett ki - úgyhogy azóta a nyilvánvaló tények ellenére a kormánypártiak kénytelenek azt kommunikálni, hogy nem függesztették fel őket.

A valóság tagadásában a közmédia is aktívan kiveszi a részét, de kedd délelőtt porszem került a gépezetbe:

az MTI leírta, hogy az EPP felfüggesztette a Fideszt.

Három órával később érkezett a javított verzió, amelyben már pártpolitikailag korrekt módon arról írnak, hogy a felfüggesztés nem a Néppárt tagjainak döntése, hanem a Fidesszel közös megegyezés, illetve hozzáteszik Orbán Viktor sajátos értelmezését, miszerint a Fidesz magától függesztette fel a tagságát. /444/

Hogy Orbán közös megállapodást kötött volna a Néppárttal, az már ott elbukott, hogy a kérdésről szavazást tartottak, ergo nem volt miről megállapodni. Elvégre, ahogy arra az erősen csalásszagú magyar választások kapcsán az orrunk alá dörgöli a kormány – a szavazás eredménye nem alku tárgya, azt mindenkinek el kell fogadni.

Érdekes vajon erről Erdogan elnököt is tájékoztatták? Orbán nagy haverja azzal került újra reflektorfénybe, hogy az elbukott helyhatósági választást megismételteti Isztambulban. Ő is azt állította, hogy mindezek a demokráciát erősítik.


 

h i r d e t é s