h i r d e t é s

Az önkormányzatok közvetlenül is pályázhatnak uniós forrásokra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az önkormányzatok közvetlenül is pályázhatnak uniós forrásokra

2022. február 16. - 07:43

Elfogadta az Európai Parlament Cseh Katalin jelentését

Cseh Katalin és Karácsony Gergely - Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

Az Európai Parlament megszavazta a Cseh-jelentést, így a városok közvetlenül, az állam közbenjárása nélkül is tudnak majd uniós forrásokra pályázni – áll Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselőjének (és a jelentés névadójának) és Karácsony Gergely főpolgármesternek a közös közleményében.

"A most elfogadott Cseh-jelentés tartalmazza azt, amiért a főváros is évek óta lobbizik Brüsszelben, hogy a városok közvetlenül is pályázhassanak uniós forrásokra, a koronavírus utáni helyreállítási alapok egy része pedig közvetlenül érkezzen meg a városokhoz. Így a Fidesz által pénzügyileg kivéreztetett városok, köztük Budapest is fontos forrásokhoz juthatnak" – írják.

Ennek azért látták szükségét, mert szerintük a Fidesz miatt a Magyarországra érkező uniós pénzek veszélybe kerültek. Kiemelkedően fontosnak tartják, hogy a kormány felelőtlensége miatt esetlegesen visszatartott források közvetlenül megérkezhessenek a végső kedvezményezettekhez.

A jelentés nemcsak erről szól, hanem például az oktatásról, a digitalizációról és a klímaváltozásról is, valamint a nemek közti egyenlőségről, a családon belüli erőszakról is. Karácsony szerint a Cseh-jelentés elfogadása nagyon komoly segítség lehet a városoknak, önkormányzatoknak és vállalkozásoknak a Covid utáni talpra állásban. (Telex)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky