h i r d e t é s

Az Opus Global tőkét emel a Mátrai Erőmű Kft.-ben

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Az Opus Global tőkét emel a Mátrai Erőmű Kft.-ben

2019. október 16. - 14:39

 

Az Opus Global Nyrt. a közvetett tulajdonában álló Mátrai Erőmű Zrt., mint a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. egyszemélyes tulajdonosának tulajdonosi jogokat gyakorló testülete kedden a kft. törzstőkéjének emeléséről döntött 250 millió forinttal 500 millió forintra - jelentette be az Opus Global szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Mátrai Erőmű - Fotó: H. Szabó Sándor

A tőkeemelés célja, hogy a kft. bővíteni tudja tevékenységét, és belépjen a bányák segédgépekkel történő kiszolgálásába a szükséges földmunkagépek egy részének megvásárlásával.

Az emelést az egyszemélyes tulajdonos Mátrai Erőmű Zrt. teljesíti október 31-ig.

Az Opus MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kft. tevékenységi körének bővítése új munkahelyeket teremt a Mátrai Erőművet kiszolgáló bányákban, Visontán és Bükkábrányban.

A Mátrai Erőmű Zrt. 100 százalékos tulajdonába tartozó kft. az anyacéggel kötött keretszerződés értelmében 5 éven át, napi 24 órában támogatja majd segédgépekkel a bányagépek munkáját a visontai és bükkábrányi bányák területén. Az anyavállalat pénzbeli vagyoni hozzájárulásából lánctalpas dózereket és rakodógépeket szereznek be.

A Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. 2019. július 1-jétől végez kiskotrós- és segédgépes munkákat Visonta keleti bányaterületén. Azért, hogy a cég hatékonyan elláthassa új feladatát, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósága a társaság törzstőkéjét korábban már emelte, akkor 83 millió forintról 250 millió forintra. (MTI)

Pontosítás (2019. október 19. 6:06)

Korszerű földmunkagépeket vásárol a bányákba a Mátrai Erőmű leánycége

Az anyavállalat vagyoni hozzájárulásával modernizálja gépparkját a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján az erőmű közvetett tulajdonosaként az Opus Global Nyrt. A tárgyi eszközök beszerzéséhez a Mátrai Erőmű Zrt. 250 millió forinttal megemeli a kizárólagos tulajdonába tartozó Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. törzstőkéjét, amely 500 millió forintra nő. A Kft. tevékenységi körének bővítése új munkahelyeket teremt a Mátrai Erőművet kiszolgáló bányákban, Visontán és Bükkábrányban.

Új tevékenységgel bővül a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. feladatköre a közeljövőben. A Mátrai Erőmű Zrt. 100%-os tulajdonába tartozó Kft. az anyacéggel kötött keretszerződés értelmében 5 éven át, napi 24 órában támogatja majd segédgépekkel a bányagépek munkáját a visontai és bükkábrányi bányák területén. A Kft. a feladat ellátáshoz földmunkagépeket- és egyéb gépeket vásárol. A beszerzés fedezetét az anyavállalat pénzbeli vagyoni hozzájárulása biztosítja. A Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósága az Opus Global Nyrt. igazgatóságának jóváhagyásával úgy döntött, hogy 250 millió forinttal megemeli a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. törzstőkéjét, amely így 500 millió forintra nő. A kft. feladatainak bővülése új munkahelyeket hoz létre az erőművet kiszolgáló visontai és bükkábrányi bányákban.

A Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. 2019. július 1-jétől végez kiskotrós- és segédgépes munkákat Visonta keleti bányaterületén. Azért, hogy a Kft. hatékonyan elláthassa új feladatát, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósága a társaság törzstőkéjét korábban már 83 millió forintról 250 millió forintra emelte. A törzstőke mostani emelését a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. tevékenységének bővülése tette szükségessé. A társaság az anyavállalat pénzbeli vagyoni hozzájárulásából földmunkagépeket (lánctalpas dózereket és rakodógépeket) szerez be. Az újabb tőkeemelést a Mátrai Erőmű Zrt. 250 millió forint átutalásával valósítja meg 2019. október 31-ig.


 

h i r d e t é s